|

Helez: Program reformi umjesto ANP-a je kapitulacija pred željama Milorada Dodika

Helez: Program reformi umjesto ANP-a je kapitulacija pred željama Milorada Dodika
207
D. Be.
19.11.2019. u 16:53
125
komentara
207

dijeljenja
Helez: Program reformi umjesto ANP-a je kapitulacija pred željama Milorada Dodika Foto: H. M./Klix.ba
Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, današnje imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH smatra svjesnim popuštanjem Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji su nauštrb državnih interesa popustili Miloradu Dodiku i svjesno zaustavili NATO put Bosne i Hercegovine.
"Očita bezuvjetna kapitulacija pred željama Milorada Dodika pokušava se zamaskirati sramotnim tumačenjima o slanju nakaradnog „Programa reformi“, umjesto ANP-a, u sjedište NATO-a", smatra Helez.

On je mišljenja da je porazno da su nakon 13 mjeseci i upornog ponavljanja da je ANP neupitan i da bez njega nema nikakve vlasti, "isti taj ANP olako bacili pod noge, pretvarajući ga u nekakav činovnički akt, kojeg će umjesto institucija BiH, poput Vijeća ministara, provoditi Stalna misija BiH pri NATO Savezu."

"Da bude potpuno jasno, dogovoreno ja da Bosna i Hercegovina prema NATO-u neće uputiti ANP, niti će ga usvojiti Vijeće ministara. Sada su u potpunosti jasne najave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da bez Milorada Dodika nema NATO puta, što se u konačnici danas i desilo. Na ovaj način Dodikova politika minimiziranja BiH i njenih institucija je doživjela potpuni trijumf u Sarajevu", istakao je Helez.

Potpredsjednik SDP-a smatra da je "Program reforme“ totalno nedorečen i prepušten kadru Milorada Dodika, a kojeg su imenovali Šefik Džaferović i Željko Komšić u aprilu ove godine, utoliko je imenovanje Zorana Tegeltije mandatarom Vijeća ministara nedvojbeno jasno, što i jeste bio cilj Dodika i SNSD-a.

"Na kraju, ostaje žal što su državu, zbog političke farse i lažnih ideala kojekakvih lidera, a suštinskih grobara društva, napustile dodatne desetine hiljada naših sugrađana i tome se, nažalost, ne nazire kraj", naveo je Helez.
Prijavi grešku


Komentari (125)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...