{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Helez: Pet argumenata zašto bi najdržavotvorniji čin bio penzionisanje Bakira Izetbegovića i SDA

14.3.2018. u 15:00
5
89
Helez: Pet argumenata zašto bi najdržavotvorniji čin bio penzionisanje Bakira Izetbegovića i SDA
5
Helez: Pet argumenata zašto bi najdržavotvorniji čin bio penzionisanje Bakira Izetbegovića i SDA
Zukan Helez (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o borbi za očuvanje istine o ratu protiv Bosne i Hercegovine, oglasio se potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez koji navodi da je uvredljivo kako SDA i Bakir Izetbegović svake izbore dočekuju s pričom o njihovoj navodnoj "odbrani" države od njenih dušmana.
On smatra da Izetbegović i SDA nemaju ni moralno, ni političko pravo da tako manipulišu emocijama građana, ali je "očito da im bezobrazluka ne nedostaje".

"O branjenju tekovina rata govori čovjek čiji činovnici dan za danom ćutke prolaze pored promrzlih i izgladnjelih boraca koji protestuju pred Vladom FBiH. Trinaest tih boraca je umrlo, a da ni Izetbegović, ni Novalić, ni Bukvarević njihovim porodicama ni pismo saučešća nisu poslali. Ne samo to, nego su borce njihove policije počele i tući ako "preglasno" zatraže svoja prava“, koji je podsjetio i na neke druge antidržavničke postupke SDA u ovom mandatu", dodao je.

"O odbrani države od novih nasrtaja govori čovjek koji je na čelu stranke čiji su zastupnici i predsjednik Komisije koja je podržala imenovanje Nikole Poplašena, ratnog četničkog vojvode, u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH! O odbrani države govori čovjek koji je podržao otvaranje neustavnog ureda Dragana Čovića u Mostaru, čime je direktno podržao i omogućio oživljenje UZP-ovskog sna o stvaranju trećeg entiteta! O odbrani države govori Bakir Izetbegović, čovjek koji je podržao i potpisao odluku o izbacivanju stranih članova iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, čime je otvorio prostor za krčmljenje naše nacionalne baštine, njeno uništavanje i svođenje na etničke, a ne državne simbole! Konačno, o odbrani države predavanja drži čovjek pod čijim je budnim okom 'ubijen' BH Airlines, do gašenja dovedeni BHRT, Košarkaški i Rukometni savez BiH, svi značajni simboli i reprezenti ove države!“, navodi Helez.

Na kraju, Helez je zaključio da bi "najdržavotvorniji čin kojim bi zaštitio opstojnost Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović napravio ukoliko bi čim prije otišao u penziju, zajedno sa svojom SDA, što će ih svakako zadesiti nakon oktobra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: