BiH
171

Helen Doron čas za mališane iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu

Klix.ba
U subotu, 03.10.2015. u SOS Dječijem selu u Sarajevu održane su radionice iz engleskog jezika za djecu iz sela. Na radionicama je učestvovalo oko 30 mališana uzrasta do 10 godina.

Na radionicama su se djeca upoznala sa osnovama engleskog jezika i sa svojim vršnjacima kroz igru i pjesmice uživali u jednočasovnim radionicama sa Helen Doron predavačima iz Kantona Sarajevo.

Ovom događaju prethodila je akcija sakupljanja dobrotvornih priloga đaka i roditelja iz pet Helen Doron škola u Kantonu Sarajevo. Učenici su za svoje drugare iz SOS Dječijeg sela Sarajevo sakupili veliki broj igračaka i slatkiša koje su predavači predali djevojčicama i dječacima SOS porodica.

Nakon radionica, desetak mališana iz SOS Dječijeg sela koji su pokazali najveće interesovanje i talenat za učenje engleskog jezika imaće priliku da nastavi učenje po Helen Doron metodi.

Nakon radionica, Helen Doron tim je posjetio nekoliko SOS porodica i uz druženje sa mamama i djecom iz sela proveo ostatak popodneva. Cilj ovog druženja i učenja je približavanje Helen Doron metode svoj djeci u Bosni i Hercegovini, kao i skretanje pažnje drušvu na potrebe djece koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH.

Prijateljima iz Helen Doron škola se u ime SOS Dječijih sela BiH zahvalila Alica Skikić, saradnica u odjelu za prikupljanje sredstava i komunikacije. "Hvala Vam za divno druženje sa djecom i sve poklone kojim ste ih obradovali, radost na njihovim licima govori sve. Podrška dragih prijatelja nam omogućava da djeci koja odrastaju u SOS porodicama pružimo sretno i bezbrižno djetinjstvo, da osiguramo topli dom za svako dijete" istakla je Skikić.