|

HDZ se posebno zahvalio Wigemarku: Podržao je harmonizaciju odnosa

HDZ se posebno zahvalio Wigemarku: Podržao je harmonizaciju odnosa
4
S. H.
8.8.2019. u 11:54
25
komentara
4

dijeljenja
HDZ se posebno zahvalio Wigemarku: Podržao je harmonizaciju odnosa Foto: Arhiv/Klix.ba
HDZ danas se posebno zahvalio šefu Delegacije Evropske unije u BiH Larsu-Gunnaru Wigemarku na medijatorstvu povodom potpisivanja sporazuma o formiranju vlasti.
"Evropska perspektiva prepoznat je poticaj dijaloga, napretka i razvoja Bosne i Hercegovine, te bitan čimbenik u viziji stabilne, perspektivne i multietničke europske domovine.", navode iz HDZ-a.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine iskazuje zahvalnost i pozdravlja napore NJ.E. veleposlanika Lars-Gunnar Wigemarka i Izaslanstva Europske unije u BiH na ulozi i podršci u potpisivanju Principa za formiranje vlasti na razini BiH.

"Pomažući ispunjavanje europskih ciljeva, veleposlanik Wigemark kroz svoje zalaganje podržao je harmonizaciju sa Strategijom proširenja, koja je jasno naznačila potrebu za jačanjem demokratskih institucija i konstruktivnog dijaloga, posebice na parlamentarnoj razini. Hrvatska demokratska zajednica BiH u potpunosti je opredijeljena za europski put Bosne i Hercegovine. Uvažavajući ulogu međunarodne zajednice kao faktora za pomirenje političkih stavova, pozivamo dužnosnike Europske unije, veleposlanike drugih zemalja i diplomatske predstavnike na suradnju koja podupire razvoj političkog i društvenog konsenzusa na opću dobrobit Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...