{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ i HDZ 1990: Predlažemo model minimalne multietničke podrške

S
7.10.2013. u 13:20
6
40
HDZ i HDZ 1990: Predlažemo model minimalne multietničke podrške
6
HDZ i HDZ 1990: Predlažemo model minimalne multietničke podrške
HDZ BiH i HDZ 1990 za provođenje odluke "Sejdić–Finci" predlažu usaglašeni "model minimalne multietničke podrške", koji predstavlja kombinaciju većinskog i elektorskog modela izbora članova Predsjedništva BiH iz Federacije BiH, saopšteno je ih HDZ-a BiH.
HDZ BiH i HDZ 1990 ostaju otvoreni i za sve druge prijedloge i modele izbora članova Predsjedništva BiH koji su na tragu principa sporazuma potpisanog u Briselu 1. oktobra, navodi se u saopštenju nakon sastanka lidera ovih stranaka, Dragan Čovića i Martina Raguža.

Zbog poštivanja preuzetih obaveza i rokova iz Brisela, HDZ BiH i HDZ 1990 smatraju da je neophodno hitno organizovati sastanak stranaka iz Federacije BiH (FBiH) na kojem bi trebalo doći do usaglašenih i opšteprihvaćenih rješenja u izboru članova Predsjedništva BiH iz FBiH.

Na sastanku je bilo riječi i o međusobnim odnosima dvije stranke i zaključeno je da 28. oktobra u Mostaru bude održan sastanak rukovodstava dvije stranke s ciljem unapređenja saradnje na svim nivoima.

Osim Čovića, sastanku su prisustvovali potpredsjednici HDZ-a BiH Borjana Krišto i Marinko Čavara, te generalni sekretar stranke Vlado DŽoić, dok su iz HDZ-a 1990 bili zamjenik predsjednika stranke Rudo Vidović, predsjednik Glavnog odbora Nediljko Rimac, te generalni sekretar Josip Merdžo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: