Komentari (175)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
opet manjina hoce nesto ovdje uvodit vise cigana ima nego hrvata
Protejarani su Hrvati iz Bosanske Posavine, Srednje Bosne, vise nas necete pipnuti u HZHB, mi smo vecina na svom teritorinu koliko god da nas ima! Bosnjaci ne mogu nista Srbima i RS pa svoje komplekse lijece nad Hrvatima, a to ste radili i za vrijeme rata u Srednjoj Bosni! Glumite nevinascad , a niste nista drugaciji nego i Srbi! Citam komentare kako treba očisti i pobiti sve u HZHB, toliko o miroljubljivim nevinim Bosnjacima!
Ko vas je tero da potpisujete Vasingtonski sporazum
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Jednostavno receno, prema Covicevom prijedlogu, Hrvat iz Sarajeva ili Tuzle nikad vise nece moci biti izabran za hrvatskog clana Predsjednistva.
@politika.je Onda ukinite pravo glasa svim Hrvatima u Sarajevu i Tuzli, tj. u podrucju A sa vecinskom bosnjackom vecinom, jer po Covicu nikakvog smisla nema da ti ljudi glasaju. Ako ja kao sarajevski Hrvat glasam za Komsica i on pobijedi, on svejedno nece moci biti izabran jer dolazi iz podrucja A.
@politika.je U tom slucaju mogli bi svi u Federaciji glasati za Slavu Kukica, koji dolazi iz Mostara i zeznuti Covica. Medjutim, onda se moze desiti ono sto se desilo 2014.- prebili su prof. Kukica i on odustao od kandidature.
A+B-C = Sejdić B+C-A = Finci Niti Ajnstajn ovo ne moze razumjeti!
Po izbornom zakonu izborna područja su kantoni, gdje je zagarantovana nacionalna zastupljensot više engo u Eu a naročito u HR. Zone ABC mogu samo u FBiH za izbor PRedsjednika FBiH. A za izbor člana Predsjedništva BiH, uvesti zone ABC na nivou BiH ! AKo Čović neće Hrvatre u Srpskoj, nek to kaže otvoreno, pa će raditi UStavni sud BiH gdje nije ista većina ko u CIKu :)))
HDZ tužen za krađu autorskih prava. Naime 1948 i dreke Trst je naš ( ko sad Treći hrvatski entitet ali može se stranački dogovoriti da bude i prvi) sklopljen je Tršćanski sporazum i oformnjen ZONE A , B ;C koje su na kraju kao i Trst pripale Talijanima , kojih je u tim zonama bilo svega 12 %. KO sad Hrvasta u Bih ! Čović je naumio da isti mehanizam ostavri za pripajanje pola BiH Hrvatskoj !!
vidim dosta bosnjaka prosipa pricu da je za "gradjansku" opciju, jedan covjek jedan glas. pa dobro gospodo, zasto se propinjete na zadnje noge kad je u pitanju mostar? sta fali da mostar bude jedan grad, jedna opcina?`a ja zaboravio sam, tamo niste vecina i tamo vam podjele po etnickom principu odgovaraju. koje ste vi hinje
benito.... u Mostaru nisu Hrvati većina!
je ne vidim zasto je ovo A B C dobro za hrvate. Jest dobro za hrvatske politicare al za hrvate nije dobro. Hrvata imas u A B i C, sta ce radit hrvati u A ako su znatno u manjini? njihov glas ne vrijedi jer se iz A nece moci izabrati hrvatski clan..
mrs u pm i a i b ic
Ovi seljaci bi i dalje kafansko odlučivanje. Oni se stvarno ufurali da je Federacija HDZ/SDA prčija. Zakoni se predlažu i usvajaju u parlamentima uz učešće pozicije i opozicije. Dokle ovi misle praznu slamu mlatit?
Koji kretenizam tito mili
Zasto Srbin iz Rs-a samo,ovi odavde,ovi odavde? Pa u Rs isto tako zive muslimani,kao i pravoslavni u federaciji,to sto se Srbin bira samo i iskljucivo iz Rs-kako ocekujete da zastupa ostale? I obratno,isto je to,sve dok musliman ne bude dolazio iz Rs i obratno,ovi iz Federacije,nista od toga.I jedan,kakva 3 idiota,gdje to ima?
HEBBEM LI TI BERNARDICU U DVICU
TEKBIRRRR !! ALLAHU EKBER !!
HAMAN SE PRNULO U FENJER, pa da se vlast u narednih 200 godina obezbjedi izbornim zakonom, tako da jedan Hrvat plaća PDV ČETIRI PUTA MANJE OD JEDNOG BOŠNJAKA ! Ako su budale, ne pristanu , i nek pirstanu na BAkira !
Evo jednostavnog evropskog rješenja: JEDAN ČOVJEK JEDAN GLAS ! U BIH pa nadole. 390 000 Hrvata zahvaljujući Tihiću i SDA ima isto glasova ko 4 Bošnjaka ! Upola manje Srba ima isto teritorije ko Bošnajci. Sada će Bakir da spusti princip i u FBiH a onda i u opštine pa onda i u MEJSNE ZAJEDNICE ! SPUŠSTIĆEMO GA MI BAKIRU !
Evo jednostavnog evropskog rješenja: JEDAN ČOVJEK JEDAN GLAS ! U BIH pa nadole. Svaki 390 000 Hrvata zahvaljujući Tihiću i SDA ima isto glasova ko 4 Bošnjaka ! Upola manje Srba ima isto teritorije ko Bošnajci. Sada će Bakir da spusti princip i u FBiH a onda i u kantone pa u opštine pa onda i u MJESNE ZAJEDNICE ! SPUŠSTIĆEMO GA MI BAKIRU !
@ziganteli Pa imaš Ustav YU kojeg su slobodnoj volji čiste savjesti i ni od koga prisiljene, donijele republike a ne međunarodna zajednica i narodi, i zato se i zove jugoslovenski a ne Dejtonski ! U demokratskoj Dejtonskoj BiH nema vanrednih izbora a Yu nije bilo nikakvih izbora !
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
--- Gdje žive 2/3 hrvatskog stranovništva ?? Dakle nakon 2013 možeš odseliti ili umrijeti nema veze ti i dalje glasaš u većinskom području Hrvata koje je ostvarila zločinačka udruga HDZ u ratu 1993 nakon popisa 1991 ! A u MOstaru između 23 i 27% bi bili kompenzacioni mandati. Uz namopoenu da Hrvati ne bi dozvolili izmjenu izbornog zakona u domu naroda !! Odnosno dozvolili li bo uvođenje PDV hrvatskim kladionicama. Da li bi i to neplaćanje bilo po zonama A,B.C ?
Sasvim korektno što se tiče članova Predsjedništva, spriječit će se da Bošnjaci biraju Hrvata, i time je riješena mogućnost novog Komšića. Što se tiče Mostara, također izgleda OK.