{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ BiH o (ne)gradnji luke Neum

S
20.2.2008. u 10:18
0
0
HDZ BiH o (ne)gradnji luke Neum
0
HDZ BiH o (ne)gradnji luke Neum
Neum
U vezi sa gradnjom luke Neum, saopćenjem za javnost oglasio se i Općinski odbor HDZ-a BiH u Neumu.
"HDZ BiH je na svim dosadašnjim izborima imao gotovo apsolutnu potporu neumskog pučanstva i zato ima obvezu da građanima Neuma i široj javnosti iznese svoje stajalište glede svih značajnijih aktivnosti pa tako i o (ne)gradnji luke. HDZ BiH Neum energično odbacuje bilo kakvu pomisao o gradnji luke i sve te glasine smatra podmetanjima i dezinformacijama u cilju obmanjivanja javnosti. Okosnica razvitka Neum bila je i ostaje turizam s komplementarnim djelatnostima", saopćeno je iz HDZ-a BiH.

HDZ BiH Neum ističe da se zalaže za potpunu zaštitu neumskog zaljeva sto se ogleda i u nastavku gradnje glavnog kanalizacijskog kolektora prema granici s RH ali isto tako nastojeći potpuno urediti obalni pojas kroz izgradnju šetnica, staza, plažnog prostora, hortikulturno uređenje itd.

"Cilj je izgraditi Neum kao privlačnu i poželjnu destinaciju kako bi izgrađeni turistički kapaciteti dobilu svoju punu valorizaciju i kroz napredak i razvitak imali zadovoljne ljude", naglašeno je.

Iz HDZ-a BiH Neum dodaje se da određene kontraverze izaziva planirano uređenje centralnog obalnog pojasa-gradske rive sa graskom marinom i pristaništem za potrebe prometovanja turističkih brodova i privezište manjih plovila domaćih ljudi s namjerom sređivanja stanja u ovoj oblast5i kako to već rade u RH.

"Kapacitet marine po važećem planu je 40-tak vezova. Trenutno se radi projektna dokumentacija u svrhu navedene gradnje. Predviđena je javna rasprava na nivou idejnog projekta. Svi Neumljani, stručna javnost i ostali zainteresirani imat će priliku iznijeti svoje mišljenje i predlagati rješenje. Predviđena je javna rasprava na nivou idejnog projekta. Na kraju će Općinsko vijeće Neum donijeti konačnu odluku da li će se i kako graditi na ovom potezu. Zalažemo se za potpuno demokratski način odlučivanja. Sve druge priče su obično politiziranje i skupljanje jeftinih političkih poena onih čiji je doprinos razvitku neuma minoran", stoji u saopćenju.

Iz HDZ-a BiH Neum naglašavaju da intenzivno rade i na svim ostalim projektima koji povećavaju kvalitet življenja građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: