BiH
0

HDZ BiH o medijskim istupima Željka Komšića

FENA
Hrvatska narodna zajednica (HDZ) BiH smatra kako su najnoviji medijski istupi gospodina Željka Komšića samo potvrdili 'o kakvoj se osobi radi i što Hrvati od njega mogu očekivati' na mjestu na kojemu bi se u Predsjedništvu BiH trebao nalaziti čovjek koji će zastupati njihove nacionalne interese.

U saopćenju za javnost iz te stranke navodi se kako "osokoljen time kako niko nije reagirao na njegovu prvu laž o izbornim rezultatima u Trebižatu, rodnome mjestu našega kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića, Željko Komšić je ne trepnuvši tu istu laž ponovio gostujući u emisiji 'Nedjeljom u 2' na HTV1 u prošlu nedjelju".

"Držeći kako je to samo njegova euforična izjava u masi drugih, na prvu laž nismo reagirali, ali kako je gosp. Komšić tu istu laž ponovio, valjda i sebe želeći uvjeriti u nju, radi istinitoga i objektivnog informiranja javnosti izjavljujemo kako je to još jedna od bezočnih laži onoga koji bi trebao sjediti u samome vrhu državne vlasti.

I cjelokupnoj javnosti i samome Komšiću dajemo na uvid izborne rezultate iz Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina, čiji je preslik objavljen u današnjemu broju Večernjega lista BiH, a iz kojih se jasno vidi kako je Ivo Miro Jović u svome rodnome mjestu dobio 490, a Komšić 17 glasova. Čak je i gosp. Božo Ljubić imao više glasova od njega (33)", navodi se u priopćenju.

U HDZ-u BiH ističu kako Komšićev istup ne čudi "jer je imao gdje i od koga naučiti 'zaobilaziti istinu', a njegova izjava kako je prije svega Sarajlija, pa onda sve ostalo, zorno govori ko bi Hrvate trebao predstavljati i zastupati njihove interese u državnome Predsjedništvu".

"Čudi nas izjava nekih koji su žestoko bili protiv njegova kandidiranja i pozivali ga u izbornoj kampanji da odstupi, jer ne može predstavljati narod koji ga nije izabrao, a sada izjavljuju kako mu treba dati šansu i podržati njegov rad, ako ne bude suprotan hrvatskim interesima. Mi smo iz HDZ-a BiH Komšića javno pozvali da povuče svoju kandidaturu, a sada ga ponovno pozivamo neka odstupi jer ako se služi bezočnim lažima sada, kada još nije zasjeo na vruću stolicu, kako on kaže, člana Predsjedništva BiH, što će tek biti u stanju činiti s te moćne pozicije.

Hrvatskome narodu ne treba član u tome Predsjedništvu jer Ustav kakav je sada jasno precizira da to treba biti hrvatski član, koji će braniti i zastupati interese svoga naroda, što Komšić u svakome slučaju ne može biti, a vrijeme u kojemu će se takve osobe birati iz reda ostalih u koje se sam Komšić svrstao izjavama kako će zastupati interese svih, još nije došlo.

Kada ustavne odredbe budu takve, nećemo imati ništa protiv takvoga izbora i takvih ljudi. U demokratskome svijetu za laži se snose sankcije ili barem uslijedi javna isprika onoga tko ih je izrekao.

Poznajući Komšića i njegov moralni kredibilitet, sumnjamo kako je spreman na takvo što", navodi se u priopćenju Ureda za informiranje HDZ-a BiH.