BiH
0

HDZ BiH: Borasova vlada predstavlja izdaju hrvatskih nacionalnih interesa

FENA
Hercegovačkoneretvanski Županijski odbor HDZ-a BiH danas je održao sjednicu na kojoj se raspravljalo o implementaciji izbornih rezultata u HNŽ-u.

Izborom Vlade HNŽ-a, koju čine šest bošnjačkih ministara, četiri hrvatska te jedan srpski, HDZ 1990 i HSP BiH (Đapić-dr. Jurišić) izdali su hrvatski nacionalni interes, navodi se u saopštenju HDZ-a BiH.

HDZ BiH smatra sramotnom činjenicu kako su bošnjački zastupnici utjecali na izbor hrvatskih ministara, tražeći zamjenu Petra Milića i Žarka Pavlovića, što su na njihov zahtjev HDZ 1990 i HSP BiH (Đapić-dr. Jurišić) i učinili, navodi se dalje u saopštenju.

"Također, ističemo neprimjerenu i smiješnu stručnu naobrazbu pojedinih ministara u Vladi HNŽ-a, koji su teniske terene i sportske dvorane zamijenili dužnostima za koje nemaju elementarne pretpostavke. Najzorniji primjer su ministri Boris Babić i Luka Faletar. Dijelimo mišljenje javnosti koja ocjenjuje kako je ovo najgora vlada od utemeljenja Hercegovačko-neretvanske županije", stoji na kraju saopštenja Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a.