{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ 1990 traži poziciju predsjednika Federacije BiH

S
17.1.2011. u 18:20
0
90
HDZ 1990 traži poziciju predsjednika Federacije BiH
0
HDZ 1990 traži poziciju predsjednika Federacije BiH
Božo Ljubić
Prije nekoliko dana Hrvatska demokratska zajednica 1990 uputila je pismo HDZ-u BiH u kojem, kako saznajemo, traže raspored fotelja u izvršnoj vlasti koje će pripasti Hrvatima po principu jedan-jedan na kantonalnim nivoima, te na federalnom i državnom nivou.
Osim raspodjele pozicija - jedna HDZ-u, jedna HDZ-u 1990, u pismu je HDZ 1990 također naveo da traže i poziciju predsjednika Federacije BiH, a ta "stolica" bi navodno trebala pripasti Boži Ljubiću, predsjedniku HDZ-a 1990.

"Ne mogu reći da ne znam ništa o tom pismu, ali nisam u potpunosti upućen. Znam da niti jedna strana nije postavljala ultimatume, jer tada to ne bi bili dogovori", kazao je za Sarajevo-x.com Veso Vegar, glasnogovornik HDZ-a 1990.

On je istakao da su prethodnih dana dva HDZ-a održala sastanke u vezi formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i u Posavni, ali nije bilo nikakvih dogovora o raspodjeli pozicija.

Glasnogovornika HDZ-a BiH, Mišu Relotu, do objave teksta nismo uspjeli kontaktirati. Kako saznajemo u njegovoj stranci, on je na putu, a osim njega niko drugi nema dozvolu da komentariše ili daje informacije medijima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: