Promotivna kampanja
0

Hayat TV prefarbao "zebre" u Sarajevu

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: Forum Sarajevo-x.com
Foto: Forum Sarajevo-x.com
Za šarene "zebre" na sarajevskim ulicama možemo zahvaliti Hayat TV, koja je neke pješačke prelaze u Sarajevu u subotu ofarbala u svoje boje. Kako nam je potvrdio glasnogovornik Javnog preduzeća "Rad" Ahmed Đipa, njihovi radnici su obavili ovaj posao za potrebe Hayatove promotivne kampanje.
Foto: Forum Sarajevo-x.com
Foto: Forum Sarajevo-x.com
Ipak, šta se tačno promoviše nismo uspjeli saznati ni u Hayat TV, ali ni u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, koje je dalo saglasnost za farbanje na ulicama. Sabina Džaferbegović, Hayatova glasnogovornica, odgovorila je da će tek u četvrtak dati (zvanično) saopštenje za javnost, dok pomoćnica sarajevskog ministra saobraćaja Emica Tuzi nije imala informaciju o tome za šta tačno Hayatu trebaju šarene "zebre". Ona je rekla da Hayat nije bio obavezan to navesti u zahtjevu.

"Nisu ništa rekli, možda žele iznenaditi građane... Mi smo dali saglasnost u skladu sa Zakonom o saobraćaju BiH. Dozvoljeno im je da ofarbaju pješačke prelaze u urbanom dijelu grada, a nemam informaciju o tome koje su sve prelaze, kao ni koliko njih, prefarbali", rekla je Tuzi za Sarajevo-x.com.

I ona i Đipa su nam potvrdili da će nanesena boja trajati nekoliko dana, ili do prve jače kiše.

"'Zebre' su prefarbane u subotu navečer kad je bio najmanji intenzitet saobraćaja. Smatram da predstavljaju pravo osvježenje u gradu, jer zaista lijepo izgledaju", dodala je Tuzi, napominjući kako nešto slično nije moguće uraditi sa saobraćajnim znakovima, dok su 'šarene zebre' "već viđane u zemljama zapadne Evrope".

Hayat, kako nam je potvrdila Emica Tuzi, nije izdvojio nikakav novac za ovaj ustupak, jer nije bilo zakonskog osnova da se to naplati, bez obzira što se radi o promotivnoj kampanji.

Vezani članci