Sve regularno
0

Hasanović: Odobren je upis 71 studenta na Pravni fakultet u Tuzli

Piše: D. Brkić
Pravni fakultet u Tuzli
Pravni fakultet u Tuzli
Vlada Tuzlanskog kantona je za školsku 2012./2013. godinu odobrila Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli upis 70 redovnih, 50 vanrednih i 50 samofinansirajućih studenata. Nakon obavljenog prijemnog ispita, kojem je pristupilo 185 kandidata, na Pravni fakultet je primljen 71 redovni student.

Oni koji nisu prošli prijemni ispit počeli su sumnjati u regularnost, a nekoliko kandidata je uputilo žalbe Komisiji. Međutim, dekan Pravnog fakulteta prof. Izudin Hasanović ističe kako je procedura prijema novih studenata obavljena u skladu sa zakonom.

"Postoji dokumentacija i svi oni koji su bili na prijemnom ispitu mogu je dobiti na uvid. Isto tako mogu pogledati svoje radove", kaže dekan Hasanović.

Senat Univerziteta je, navodi Hasanović, na jednoj od sjednica odobrio upis kandidatkinje koja je uputila žalbu, a Žalbena komisija je ocijenila kako je njena žalba osnovana.

"Riječ je o Amili Džinović, djevojci koja se posljednjih godina bori za život. Ona je uložila žalbu i u redovnoj proceduri odlučeno je da joj se dozvoli upis na fakultet. Odgovorno tvrdim kako je sve regularno, kako je ispoštovana procedura i da je odluku Naučno-nastavnog vijeća potvrdio Senat Univerziteta u Tuzli", decidan je profesor Hasanović.

Na koncu smo saznali kako ima kandidata koji su htjeli studirati vanredno ili biti samofinasirajući studenti, ali nisu uspješno položili prijemni ispit.