Raskinuli ugovore
353

Hasan Ganibegović i Zoran Blagojević nisu više u kabinetu premijera Fadila Novalića

A. D.
Ganibegović i Blagojević
Ganibegović i Blagojević
Hasan Ganibegović, šef kabineta premijera FBiH Fadila Novalića, odlučio je raskinuti ugovor na ovoj poziciji, potvrđeno nam je u Vladi Federacije BiH. Raskid ugovora je, navodno, prihvatio Novalić.

Također, i savjetnik premijera FBiH Zoran Blagojević raskinuo je ugovor s Novalićem na ovoj poziciji. To nam je potvrdio sam Blagojević kazavši da je riječ o raskidu ugovora o djelu. Kazao je da će se o razlozima raskida ugovora još očitovati.

Ganibegović je došao u fokus javnosti 10. maja kada je objavljena fotografija na kojoj se vidi da se na Ilidži sastao s advokatom Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem.

Ubrzo nakon toga on je saslušan u Tužilaštvu BiH u sklopu istrage o spornoj nabavci respiratora, a zajedno s njim i sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić.

Nakon toga, Sud BiH izdao je usmenu naredbu na zahtjev Tužilaštva BiH za privremeno oduzimanje predmeta od Ganibegovića i Edite Kalajdžić.

Također, pripadnici SIPA-e i dva tužitelja Tužilaštva BiH ušli su u više navrata u prostorije Vlade Federacije BiH u okviru predmeta "Respiratori" gdje su vršili pretres.

Saznajemo da je Ganibegović podnio ostavku i na funkciju vanjskog člana Komisije za sigurnost u Skupštini KS. Predsjednik ove komisije Zvonko Marić (SBB) rekao nam je da će se na narednoj sjednici komisije razgovarati o njegovom angažmanu.

"Mislim da bi trebao pokazati dostojanstvo i dati ostavku i uvažavati ono što javnost misli o svemu ovome", kazao je Marić.