Reakcija
148

Haris Zahiragić o zaposlenju u ZZO KS: Diplomirao sam u 22. godini, a na birou bio 18 mjeseci

Klix.ba
Haris Zahiragić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zaposlenje bivšeg predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) Harisa Zahiragića u Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS) izazvalo je burne reakcije i rasprave na društvenim mrežama. Tim povodom oglasio se i Zahiragić i istakao kako je diplomirao u 22. godini, a na birou za zapošljavanje bio 18 mjeseci.

Zahiragić je na svom Facebook profilu objavio i kratku verziju svoje biografije. Bachlor prava postao je 2014. godine, a trenutno radi završni master rad.

Od 2015. do 2016. godine Zahiragić je bio predsjednik Skupštine Udruženja studenata prava i radio kao pripravnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH gdje je obavljao pravne poslove u Administrativno.pravnoj komisiji, ustavno-pravnoj misiji, Zakonodavnoj komisiji i Klubu delegata iz reda bošnjačkog naroda. Ističe kako je za rad dobio najbolje ocjene i preporuku rukovodioca Stručne službe Doma naroda Parlamenta Federacije.

Nakon toga je postao član Senata Univerziteta u Sarajevu i obnašao funkciju predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS). Ističe kako je na toj poziciji ostvario zapažene rezultate i imamo uspješan mandat.

"Bio sam autor mnogih inicijativa te koordinator velikoj broja masovnih projekata. Također, tokom mog mandata višestruko je povećana vidljivost ove organizacije", istakao je Zahiragić.

Navodi i kako je bio član mnogih organizacija te kako je prošao veliki broj međunarodnih seminara i treninga iz oblasti javnog nastupa, prezentacijskih vještina, političkih kampanja, marketinga i stvaranja javnog mnijenja.