Dječaka udarilo vozilo Hitne pomoći
0

Haris Tvrtković iz Vogošće je još uvijek u komi

Piše: E. G.
Sa mjesta nesreće 25. juna 2011. godine
Sa mjesta nesreće 25. juna 2011. godine
Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu još uvijek, nažalost, ne dolaze ohrabrujuće vijesti kada je u pitanju zdravstveno stanje dječaka Harisa Tvrtkovića iz Vogošće.

Četrnaestogodišnji Haris je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći krajem juna kada ga je udarilo vozilo Hitne pomoći dok je vozio bicikl na raskrsnici ulica Igmanska i Akifa efendije Biserovića u Vogošći.

Podsjetimo, vozilo Hitne pomoći, za čijim je volanom bio S. A, je prošlo kroz crveno svjetlo na raskrsnici i udarilo dječaka koji je prelazio cestu u skladu sa propisima, odnosno kada je semafor pokazivao zeleno.

Haris je ovog septembra trebao krenuti u osmi razred, ali umjesto toga svoje dane provodi u bolesničkoj postelji intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju na KCUS-u.

"Doktori su uspjeli spasiti Harisov život, ali je njegov oporavak dugotrajan proces. Iako je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno, ipak je to još uvijek daleko od oporavka. Dječak je trenutno u stanju vegetativne kome. Iduće sedmice bi trebao krenuti na fizikalne terapije. U odnosu na prvobitno stanje, ovo je ipak napredak, dječak je u nesreći zadobio teške povrede mozga i grudnog koša. Doktori se maksimalno trude oko njega", rečeno je za Sarajevo-x.com u KCUS-u.

U cijeli slučaj je upućeno i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a kako je za naš portal rekla portparolka Tužilaštva Jasmina Omičević, do sada je saslušano nekoliko svjedoka i tužiteljica koja vodi ovaj slučaj je dobila nalaz vještačenja, te da još nema konačne odluke tužiteljice u ovom predmetu.