{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Haris Silajdžić protiv ostanka Stranke za BiH u koaliciji na nivou FBiH

2.11.2015. u 20:16
373
103
Haris Silajdžić protiv ostanka Stranke za BiH u koaliciji na nivou FBiH
373
Haris Silajdžić protiv ostanka Stranke za BiH u koaliciji na nivou FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kako Klix.ba saznaje iz akademskih krugova bliskih dr. Harisu Silajdžiću on se ne slaže sa ulaskom Stranke za Bosnu i Hercegovinu u trenutnu koaliciju na nivou FBiH.
Podsjećamo, nakon što su SDA i SBB dogovorili formiranje koalicije na svim nivoima, Stranka za BiH je odlučila da ipak ostane u koaliciji sa SDA, A-SDA, HDZ-om BiH i SBB-om.

Kako Klix.ba saznaje, trenutni lider Stranke za BiH Amer Jerlagić konsultovao se sa Silajdžićem o ulasku u prvobitnu koaliciju sa BPS-om i ASD-a a tada mu je Silajdžić rekao da je to opravdano ako se bez SBiH ne može formirati vlada i ako se SBiH može nastaviti zalagati za principe za koje se uvijek borila.

"Posebno je naglasio da u takvim odnosima Stranka za BiH može biti korektivni faktor prije svega kad je u pitanju zaštita neotuđivosti državne imovine preko koje se prelama suverenitet Bosne i Hercegovine. Pošto takvih razloga više nema, ne postoje ni razlozi za ostanak Stranke za BiH u koaliciji", rekao je za Klix.ba izvor upućen u dešavanja u samom vrhu Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: