Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NE vraćaj se Čmarise! :))
energoinvest, provjerio link i u pravu si evo nesto sto je nedavno pisala i Slobodna Bosna TIHIĆ OTVORIO VRATA LIBIJSKOG TRŽIŠTA Vrata za veliki povratak bh. kompanija na libijsko tržište otvorena su prije skoro tri godine kada je u Libiju otputovala brojna delegacija bh. privrednika predvođena tadašnjim predsjedavajućim Predsjedništva BiH Sulejmanom Tihićem. Iz tog vremena datira i prvi poslijeratni veliki ugovor koji je sarajevski Energoinvest sklopio s vladom Libije (izgradnja panafričkog energetskog prstena - 160 miliona eura), kao i ugovor o poslovnoj suradnji sarajevskog Bosnalijeka s tamošnjom farmaceutskom kompanijom Al Maya, koji je kasnije prerastao u vlasničko povezivanje dvije kompanije. Za svog boravka u Libiji, Tihić je svečano otvorio i tvornicu sokova u Jafari koju je s libijskim partnerom izgradila MIMS Grupa u vlasništvu Muje Selimovića.
za tito - u pravu si Tihic donio 160 miliona eura za energoinvest posla, ne kredita, posla kada je bio u Libiji kao clan Predsjednistva BiH. Hare je vec bio u Libiji i nista prvi put osim sto je poslao konja - sada ga cekam da vidim sta ce uraditi ako donese upola manje nego Tihic onda cu ponovno glasati za njega do sudnjeg dana. Ko ne vjeruje neka pogleda link http://www.superbosna.com/vijesti/ostalo/%22energoinvest%22_dobio_posao_vrijedan_160_miliona_eura/
eh da je natjerati ove nase politicare da im glavno mjerio budu velicina investicija i poslova za nasu privredu. ustvari lako je to samo kad bi mediji smijeli postaviti pitanje politicarima svaki mjesec \" i gospodine (tihicu, silajdzicu, lagumdzijo i ostali) kako smo prosli sa ekonomskim napretkom prosli mjesec\" i jednostavno voditi statistiku doprinosa razvoju privrede. jednostavno treba im dati do znanja da je to glavni kriterij naseg izbora. ali sta ces kad mediji nece a bez njih narod nemoze sam.
HARIS SILAJDZIC zatrazio azil u LIBIJI! Opsirnije u 11 pm WOLF BLITZ!
za tito provjeri na googlu i svim medijima u BiH - godina 2007. Tihic u Libiji napravio posao za energoinvest - investija od cini mi se 50 miliona. Ako Hare ugovori pola od toga onda je i tito i kralj. a za rusenje energetika i ublehe od 3,5 milijardi SDA i SDP-u treba dici spomenika (i SDA i SDP u Parlamentu su glasali protiv toga). Harisa podrzavam samo ako se vrati sa dogovorenim investicijama i to je to - sve drugo tipa njegovih obecanja pare su tu samo dajte projekte su postale prave sarene laze.
J a bi samo pito jeli sluzbeno ili nesluzbeno?Imali Hare dovoljno putnih troskova da nam se tamo nenapati gladan.
a kad sam ja isao u libiju da ugovaram poslove za energoinvest i namjesnku industriju niste nista govorili. sjeca li se ko da je tihic ugovorijo i jednu investiciju ili posao za bosnu. osim sto je srusijo energetski sporazum od 3.5 mrd. €
jucer je doktor najavio za danas strankacku raspravu o ustavu bih, .... nije spomenuo da ce ici u libiju.
zasto ne zive u zemljama gdje vladaju serijatski zakoni, gdje je zabranjena laz, krađa, lopovluk, razbojnistvo, prostitucija, pljacka drzave, etc ?
putuj igumane, ne trebaš se ni vraćati
bolje da je poveo onog konja dodika tamo da ga vaspitaju jer u konja dodika kultura je na nuli
jest garant je otiso da obidje konja
najvjerovatnije da posjeti konja kojeg je tamo poslao - na poklon Gadafiju!!!