BiH
0

Hamed Aljović od danas član Kluba SDA u Skupštini KS-a

FENA
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Hamed Aljović od danas je zvanično član Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje je do sada djelovao kao nezavisni zastupnik.

"Prepoznajući našu snagu i sve što činimo, on je pristupio zastupničkom Klubu SDA da bi donosio odluke i kreirao ambijent kako bi Vlada snažnije mogla pristupiti reformskom procesu", izjavio je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Asim Sarajlić na press konferenciji u sjedištu Kantonalnog odbora stranke.

Potpisana je svečana izjava, u kojoj je Aljović izrazio želju da u svom radu svojevoljno pristupa Klubu zastupnika SDA i da će u Skupštini KS-a raditi na dobrobit svih građana Sarajeva.

"Za to sam se opredijelio jer sam uvidio da je aktuelna Vlada, pod vodstvom SDA, pokrenula mnoge reformske procese u Kantonu Sarajevo, a posebno u obrazovanju", istakao je Aljović.

Ujedno je postao i član općinske organizacije Trnovo, gdje će biti jedan od nosilaca izbornih aktivnosti.

"Naš kandidat za načelnika Općine Trnovo Ibro Berilo u ponedjeljak je položio temeljac za jedan novi turistički grad, što je bilo pod velom tajne, te smo na ovom događaju razbili sve tabue", dodao je Sarajlić, koji u Trnovu očekuje stabilno vijeće na čelu s koalicijom SDA-SBB i svim progresivnim strankama.