Reakcija
1

Hamdija Fejzić: Ahmetović je taj koji ima najmanje pravo da govori

Klix.ba
Hamdija Fejzić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hamdija Fejzić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Hamdija Fejzić oglasio se nakon što ga je premijerka manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović vratila na čelo Skupštine.

"Zaključci vlade Republike Srpske koji se odnose na Srebrenicu pokazuju da je skupštinska većina nedavno formirana donosila odluke nelegalno i nezakonito. Odluke se odnose na imenovanja i razrješenja predsjednika i potpredsjednika SO Srebrenica, imenovanja i razrješenja načelnika opštinskih odjeljenja , te smjenu i imenovanje direktora Javnih preduzeća i ustanova", kazao je Fejzić.

On se posebno osvrnuo i na komentar bivšeg partijskog kolege Sadika Ahmetovića.

"Uprkos svemu, u javnosti istupa bivši član SDA Sadik Ahmetović. Podsjećamo, Ahmetović je izbačen iz SDA. Ahmetović je taj koji ima najmanje pravo da govori. Godinama je dok je imao vlast u Srebrenici držao Bošnjake u podređenom položaju. O Srebrenici i Bošnjacima se brinuo iz Tuzle busajući se u prsa kao veliki patriota i član SDA. Bio je član SDA dok mu je stranka bila dobra i dok je imao koristi. Više od milion maraka je imao koristi od SDA kroz plate i razne funkcije. Ništa nije dao. U posljednje vrijeme nakon što je postao bivši član SDA u medijima Ahmetović istupa protiv predsjednika Izetbegovića koji nema nikakve veze sa dešavanjima.

Međutim, sve je to prilika Ahmetoviću da pronađe svoje izmišljene veze i blati Izetbegovića u medijima bez argumenata. Konstantno pominje incident u Srebrenici za koji snosi dobar dio odgovornosti. Pravio je razdor u opštinskom odboru SDA i sva dešavanja poslije pa i slučaj Osmanović su bila u njegovoj režiji. Pojedini odbornici u SO Srebrenica treba javno da se ograde od medijskih istupa Sadika Ahmetovića", kazao je Fejzić.

On zaključuje kako je bilo sasvim logično očekivati ovakvu odluku Vlade RS-a jer ni u jednom trenutku nisu ispoštovane zakonske procedure. Ovakvim postupcima samo je nanesena šteta i otežano funkcionisanje opštine Srebrenica.

Podsjećamo, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je odluku kojom je stavila van snage smjenu predsjednika i potpredsjednika Skupštine Općine Srebrenica Hamdija Fejzić (SDA) i Radomira Pavlovića.

Ahmetović je komentarisao kako je odluka Cvijanović dogovor Dodika i Izetbegovića koji se provodi preko posrednika Ramiza Salkića je početak kraja nade da će Bošnjaci u Srebrenici uopće moći dalje živjeti.