Komentari (295)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno da je pusten. Covjek jeste mafijas i poslijeratni kriminalac ALI ratni zlocinac NIJE.
tako moze ali ima ona vise na ljedjima poslije rata nego za vrijeme rata
@izKrajinesam2 kriminalci za mene odavno nisu heroji
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Nisam ništa drugo ni očekivao. Za sve zločine protiv Hrvtata, osuđena s 3 Muslimana na ukupno 5 i pol godina. A ubili spreko 1.600 civila od toga preko 400 "ritualno" - odsjevcanjem glave.
djikani jednom kad shvatite da sud radi po pravdi a ne po necijem misljenju valjda i budete dio evropskih vrijednosti
@nnenadjebivi13 Sud ne sudi po pravid niti po misljenju. Sud sudi po činjenicama a iste sam naveo gore. To što ste vi dok je gorjelo Ravno i Južna Hrecegovina, dok s eiz Bosanske Posavine napdala Hrvtaska a iz Zapadne Bosne četničke horde hrlile u Knin i Dalmaciju govorili da to nije vaš rat, to je posebna priča. Kad ste shvatili da je to ipak rat koji se tiče i vas, onda ste prvo nasrnuli na Hrvate.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
https://www.youtube.com/watch?v=4_FJi4tkw8Q&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=4_FJi4tkw8Q
Vlado Šantic, ciji je ujak Mate Boban, je krenuo sa otvorenijom politikom prema Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni, i cijelo vrijeme radio na podvajanju Hrvata i Bošnjaka, ali to više nije bilo moguce. Ipak, jedan dio HVO-a je sanjao Tudmanove snove, što se kasnije vidjelo kad su otišli s Abdicem i kad je Šantic naredio povlacenje hrvatskih vojnika s Zavaljskog platoa u Skocaju što je ostavilo otvoren prostor cetnicima za ulazak u grad, prouzrocilo teške gubitke Petom korpusu...
...vecinom iz postrojbe Tigrovi a da bi se popravila ta šteta i povratila zauzeta terotorija izgubljeno je nepotrebno dvadesetak ljudskih života a sva hrvatska sela popaljena od cetnika i Abdicevih snaga, njegovih prijatelja. Ne samo da je izdao Bosnu vec i svoj vlastiti narod, pustivši cetnike uci na jugozapadnu kapiju grada.- Tomislav Dretar Santicev predhodnik kao komandant HVO
@klingon bas me interesuje koje bio casniji, Santic Vlado ili Abdic Hamdija?
Nisu isti tuzioci, advokati, generalno ljudi umjesani u razotkrivanje ovog ubistva.Najveci DOKAZ je krv u hotelu!!! Jel to NAS Santic vadio zube u hotelu ili se posjekao na casu?? jeste al u K.!!! Ubili ga levati, valjda ce biti dokaza da ih smjeste u zatvor.PRAVADA ZA SANTICA!
malo si nejasan.
na zapadu nista novo...
Borili se protiv agresora oni su nasi junaci !
Valjda trebaju i dokazi...ako je zakonito,ako je politika...tesko nama
Čudna je uloga generala u zbivanjima na tom području? glede te situacije, samo je bilo pitanje vremena ko će ga morati maknuti sa scene. Motiva očigledno nije falilo, sa svih strana. bilo bi lijepo da se ipak pronađe ubica, tako bi se više znalo o ulozi pokojnika..
Nakon 20 godina fup nasao tragove krvi, i mogao ih identificirati? pa NCIS bi im pozavidio, svaka cast!!!
Komadante uz tebe smo.
nista vi njemu ne mozete, ma koliki pritisak vrsili mamlazi jedni..
moze on njima hahahah
Trebali su mu metak u potiljak.......kao džukeli......jebo on sve svoje..ko ga štiti??......ubica i kriminalac
ja ti dadnem medju guzova propala djukelo mshhhhhhhhhhhhhhhhhh
@Zenomrzac ...je.o ti on mater kurvu...šupčino krajiška........iiiii on i babo iz kladuše, balije mater vam je.em balijsku....izdajice
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ko god je ubio ima da odgovara,mi ga nećemo ni kriti niti ga uzdizati , ali Tigar je nevin. On i Vlado su bili prijatelji,nije on...
I sudovi i narodi moraju da osude i kazne ratne zločine ako sebi dobro misle,ako bi ikad više došlo do belaja da svak zna da ne može nekažnjeno praviti zločine
osudim te na karanjee golo mrs u pmaterinu dijabolo
Smijesno je kako se Srbi i Hrvati odmah loze kada se uhapsi neki Bosnjak, odmah je kriv i sud je korumpiran ako ga pusti. Pa sto je onda sud? Valjda trebaju neki dokazi, neki svjedoci, nesto. I zanimljivo je kako svaki sud pusta pripadnike armije BiH, i Hag i sud u BiH, i sud u Beogradu, pa imal neki sud na svijetu da je vama pravedan?
@max mad pa pogledaj onaj drugo članak ko su vam te sudije u kalifatu. Sve neki mafijaši i bivši zlocinci i oni sami. I onda se cudis sto ih oslobađaju. To ko sad da karadzic sudi mladicu za ratne zločince, koliko bi ga osudio misliš? Šta se samo pravite mutavi i nevini.
@Reporteristine Jel sud u Beogradu sudio Iliji Jurisicu za Tuzlansku kolonu, digli hampu,zlocinac, vako nako i na kraju ga pustili. Sada ne moze suditi samo sud neke drzave, ima apelacijski sud, ima sud u Strazburu, nema suditi kako ti hoces. Mislis da Iliju ne bi osudili da su mogli. Isto zar mislis da Tigra davno interpol ne bi uhapsio da postoje dokazi da je ubio Vladu?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)