Nezavisni odbor
10

Haliloviću pored smjene prijeti i disciplinski postupak zbog zloupotreba i narušavanja ugleda

Klix.ba
Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara na jučerašnjoj sjednici donio je konačni prijedlog odluke o smjeni aktuelnog komesara policije KS Mevludina Halilovića, potvrdio je za Klix.ba Miroslav Kružik, predsjednik Nezavisnog odbora. Pored smjene, Haliloviću prijeti i disciplinski postupak.

Na pomenutoj sjednici Nezavisni odbor je jednoglasno usvojio zaključak da postoje elementi za podnošenje inicijative za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i to zbog:

  • zloupotrebe službenog položaja
  • nepoduzimanja ili nedovoljno poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti
  • provođenja aktivnosti koje nisu u skladu sa interesima Ministarstva i Uprave policije, odnosno kojima se narušava njihov ugled.

O eventualnom pokretanju disciplinskog postupka Nezavisni odbor će odlučiti na jednoj od narednih sjednica, a nakon što se prikupe svi relevantni dokazi.

Nezavisni odbor je na današnjoj sjednici donio prijedlog za smjenu policijskog komesara Halilovića, a što će putem ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dostaviti Vladi Kantona Sarajevo na dalje postupanje.