{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović s predstavnikom UNDP-a o pomoći povratnicima

F
25.6.2010. u 13:21
0
1
Halilović s predstavnikom UNDP-a o pomoći povratnicima
0
Halilović s predstavnikom UNDP-a o pomoći povratnicima
Safet Halilović
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović razgovarao je danas u Sarajevu s rezidentnim predstavnikom UNDP-a u BiH Yurijem Afanasievim o projektima pomoći povratnicima koje ova UN agencija planira realizirati u narednih pet godina.
Jedna od tema razgovora bila je u jučer usvojena Revidirana strategija za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma, saopćeno je danas iz Kabineta ministra Halilovića.

"U završnoj je fazi priprema četiri projekta u BiH koja planiramo realizirati u narednih pet godina, a odnose se na pomoć povratnicima u ugroženim područjima u cijeloj BiH, obnovu infrastrukture, ekonomski razvoj i osposobljavanje lokalnih uprava, za što imamo budžet od 20 miliona američkih dolara", kazao je Afanasiev.

Dodao je da je UNDP-ev pristup pomoći povratnicima u potpunosti kompatibilan s programom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Tokom susreta je rečeno da će ovi projekti konačno biti verifcirani krajem jula ove godine na zajedničkom sastanku čelnika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNDP i UNHCR.

Afanasiev je pozdravio usvajanje Revidirane strategije za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma.

Ministar Halilović je kazao da je Revidirana strategija postala važeći dokument koji na sveobuhvatan način tretira sva pitanja iz Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma.

"Na području cijele BiH trenutno je u fazi realizacije oko 700 projekata pomoći povratnicima vrijednih pedesetak miliona KM", kazao je ministar Halilović.

Podsjetio je da je ministarstvo na čijem je on čelu u posljednje tri godine osiguralo više od 150 miliona KM za obnovu individualnih stambenih objekata povratnika, zgrada zajedničkog stanovanja, infrastrukture, elektrifikaciju povratničkih naselja i održivi povratak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: