|

Halilović podržao aktivnosti Populacijskog fonda ujedinjenih naroda u BiH

Halilović podržao aktivnosti Populacijskog fonda ujedinjenih naroda u BiH
0
F
FENA
5.12.2007. u 16:57
0
komentara
0

dijeljenja
Halilović podržao aktivnosti Populacijskog fonda ujedinjenih naroda u BiH
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović na današnjoj je Konferenciji za pregled rezultata programa (2005.-2007.), koju je u Sarajevu organizirao Populacijski fond Ujedinjenih naroda u BiH (UNFPA) s partnerima, podržao aktivnosti ovog fonda, koje su u trogodišnjem periodu provođenje u oblasti seksualnog i reproduktivnog zdravlja, posebno kod žena i mladih, borbi protiv nasilja u porodici, među mladima, nad ženama i muškarcima i pretpripremama za organiziranje i provođenje popisa stanovništva u BiH.
"Program u oblasti seksualnog i reproduktivnog zdravlja u potpunosti je posvećen mladim ljudima, a usmjeren je na podizanje svijesti mladih ljudi o HIV-u, spolnoprenosivim infekcijama i zloupotrebi droga", kazao je ministar Halilović na otvaranju Konferencije.

Ministar Halilović je kazao da je Populacijski fond UN-a poznat u svijetu, regiji, ali sve više i u našoj zemlji po intenzivnoj borbi protiv nasilja u porodici, među mladima, nasilja nad ženama i muškarcima.

"Populacijski fond UN-a podržava rad i sarađuje s gender centrima i civilnim društvom i značajno doprinosi sveukupnoj borbi protiv nasilja u BiH", rekao je ministar Halilović i dodao da je ravnopravnost spolova jedan od osnovnih činilaca kada je u pitanju izgradnja stabilnog bosanskohercegovačkog društva.

"Isključivanjem bilo kojeg spola iz aktuelnih društvenih tokova, slabimo kapacitete, koji su nam neophodni u procesu pristupanja BiH evropskim integracijama", kazao je ministar Halilović, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.