Selam, ya Resulallah
738

Hafiz Bugari okupio brojne znatiželjnike na manifestaciji o poslaniku Muhammedu

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Hafiz Sulejman Bugari bio je gost druženja koje je u upriličeno u Sarajevu, u okviru 13. kulturno-vjerske manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah".

Neposredan i živ u govoru, ispunjen nesvakidašnjim radosnim mirom i staloženošću podsjetio je da ljubav prema poslaniku Muhammedu stalno treba osvježavati, a za posjetioce je proučio i ilahiju.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid ef. Dautović uručio je zahvalnicu za sudjelovanje na manifestaciji "Selam, ya Resulallah" hafizu Bugariju, nekadašnjem imamu Bijele džamije na Vratniku koja, kako je kazao, još čeka stalnog imama te izrazio nadu da će se on vratiti u Sarajevo iz Crne Gore gdje trenutno živi.

"Kad nema hafiza Bugarija u Sarajevu, tek shvatamo koliko nam nedostaje. Vjerujem da će se on vratiti, meni je jednom šapnuo i kad", kazao je.

U muzičkom dijelu programa sudjelovao je Eldin Huseinbegović, a skupu su prisustvovali drugi vjerski predstavnici i mnogobrojna publika.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo tradicionalno organizira manifestaciju Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah" povodom obilježavanja dana rođenja poslanika Muhameda a.s., a trajat će do 15. decembra. Manifestacija u 26 dana obuhvata više od 30 programa na različitim lokacijama u Sarajevu, a sudjeluju eminentni stručnjaci vjerskih i društvenih oblasti.

Poslanik Muhammed a.s. rođen je u ponedjeljak, u zoru, 20. aprila 571. godine po gregorijanskom kalendaru, što odgovara 12. rebi-ul-evvelu islamskog kalendara. Taj, za muslimane jedan od najznačajnijih datuma, obilježava se širom islamskog svijeta.