{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hafiz Bugari okupio brojne znatiželjnike na manifestaciji o poslaniku Muhammedu

F
3.12.2017. u 11:21
738
186
Hafiz Bugari okupio brojne znatiželjnike na manifestaciji o poslaniku Muhammedu
738
Hafiz Sulejman Bugari bio je gost druženja koje je u upriličeno u Sarajevu, u okviru 13. kulturno-vjerske manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Neposredan i živ u govoru, ispunjen nesvakidašnjim radosnim mirom i staloženošću podsjetio je da ljubav prema poslaniku Muhammedu stalno treba osvježavati, a za posjetioce je proučio i ilahiju.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid ef. Dautović uručio je zahvalnicu za sudjelovanje na manifestaciji "Selam, ya Resulallah" hafizu Bugariju, nekadašnjem imamu Bijele džamije na Vratniku koja, kako je kazao, još čeka stalnog imama te izrazio nadu da će se on vratiti u Sarajevo iz Crne Gore gdje trenutno živi.

"Kad nema hafiza Bugarija u Sarajevu, tek shvatamo koliko nam nedostaje. Vjerujem da će se on vratiti, meni je jednom šapnuo i kad", kazao je.

U muzičkom dijelu programa sudjelovao je Eldin Huseinbegović, a skupu su prisustvovali drugi vjerski predstavnici i mnogobrojna publika.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo tradicionalno organizira manifestaciju Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah" povodom obilježavanja dana rođenja poslanika Muhameda a.s., a trajat će do 15. decembra. Manifestacija u 26 dana obuhvata više od 30 programa na različitim lokacijama u Sarajevu, a sudjeluju eminentni stručnjaci vjerskih i društvenih oblasti.

Poslanik Muhammed a.s. rođen je u ponedjeljak, u zoru, 20. aprila 571. godine po gregorijanskom kalendaru, što odgovara 12. rebi-ul-evvelu islamskog kalendara. Taj, za muslimane jedan od najznačajnijih datuma, obilježava se širom islamskog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: