{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžiomerović trenutno ima najveću podršku Facebook korisnika iz BiH

21.9.2014. u 22:03
1.384
290
Hadžiomerović trenutno ima najveću podršku Facebook korisnika iz BiH
1.384
Hadžiomerović trenutno ima najveću podršku Facebook korisnika iz BiH
Većina ovogodišnjih kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH posvetila je veliku pažnju kampanji na društvenim mrežama, posebno na Facebooku. Velika novčana sredstva uložili su u promociju svojih aktivnosti sa terena i van njega.
Većina kandidata je ili prešla ili je blizu brojke od 20.000 fanova na Facebooku koji prate njihove objave, i sve ono što rade.

Uz pomoć stranice SocialBakers moguće je vidjeti iz kojih zemalja su fanovi kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Navedeni podaci se odnose samo na broj fanova iz Bosne i Hercegovine, s obzirom da se radi o funkciji člana Predsjedništva BiH, a ne na ukupan broj fanova.

Sefer HalilovićIma oko 11.600 fanova, od kojih je blizu 9.300 fanova iz Bosne i Hercegovine, što je oko 80% fanova od ukupnog broja. Zatim slijede fanovi iz država: Amerika, Njemačka, Srbija i Austrija.

Fahrudin RadončićNa Facebooku ima oko 23.400 fanova, od toga 16.460 iz Bosne i Hercegovine, što je oko 70% od ukupnog broja fanova. Poslije BiH Radončić najviše fanova ima iz Pakistana, Alžira, Bangladeša i Njemačke.

Mustafa CerićNezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Mustafa Cerić na Facebooku je uspio skupiti oko 4.800 fanova, i to 3.300 otpada na bh. fanove, što je oko 71% od ukupnog broja. Nakon toga slijede fanovi iz Srbije, Njemačke, Austrije i Amerike.

Bakir HadžiomerovićSDP-ov kandidat Bakir Hadžiomerović na Facebooku je uspio doći do brojke od oko 21.000 fanova. Od te brojke blizu 20.000 su fanovi iz Bosne i Hercegovine, ili skoro 94% od ukupnog broja. Hadžiomerović trenutno ima najbolji rezultat i najviše fanova iz BiH od svih kandidata. Njemačka, Austrija, Hrvatska i Slovenija su zemlje iz kojih Hadžiomerović također ima fanove.

Bakir IzetbegovićAktuelni član Predsjedništva BiH, i kandidat SDA za tu funkciju, Bakir Izetbegović na Facebooku je uspio skupiti blizu 18.000 fanova. Iz Bosne i Hercegovine je skupio nešto više od 12.000 ili 67% od ukupnog broja. Nakon BiH, fanovi iz Srbije, Turske, Makedonije i Amerike najviše podržavaju Izetbegovića.

Emir SuljagićKandidat DF-a za najvišu državnu funkciju, Emir Suljagić, na društvenoj mreži Facebook skupio je nešto više od 16.500 fanova. Iz Bosne i Hercegovine ima oko 14.200 fanova, što je oko 86% od ukupnog broja. Suljagić također ima podršku i iz Amerike, Njemačke, Austrije i Švedske.

Bajramović, Žigić, Kebo i Tuzlić

Što se tiče ostalih kandidata, Džebraila Bajramovića, Adila Žigića, Mirsada Kebe i Halila Tuzlića, oni baš nisu puno pažnje posvetili kampanji na društvenim mrežama, te nisu ni obrađivani u ovoj analizi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: