BiH
2.7k

Klix.ba pokreće anketu Izbori 2014: Glasajte za kandidate za Predsjedništvo BiH

Klix.ba
S ciljem istraživanja popularnosti predsjedničkih kandidata narednih mjesec dana portal Klix.ba donosi priliku svim internet korisnicima da u anketi Izbori 2014 glasaju za kandidate za člana Predsjedništva BiH.

Svaki internet korisnik može glasati samo jednom, a glasanje je anonimno. Učestvovanje u anketi ograničili smo samo na korisnike koji posjeduju Facebook račun kako bi se eventualna zloupotreba sistema glasanja svela na minimum.

Pokretanjem ove ankete cilj nam je utvrditi popularnost svih kandidata za člana Predsjedništva BiH uoči Općih izbora koji su zakazani za 12. oktobar.

Anketa će bit završena 2. oktobra kada će biti objavljeni i konačni rezultati, a rezultati će biti dostupni i cijelim tokom glasanja.

Glasati možete za jednog od deset kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH (Mirsad Kebo, Emir Suljagić, Fahrudin Radončić, Bakir Izetbegović, Bakir Hadžiomerović, Adil Žigić, Sefer Halilović, Halil Tuzlić, Mustafa Cerić i Džebrail Bajramović), zatim četiri kandidata za hrvatskog člana (Martin Raguž, Dragan Čović, Živko Budimir i Anto Popović), te tri kandidata za srpskog člana (Mladen Ivanić, Željka Cvijanović i Goran Zmijanjac).

Od ranije je poznato da se za Predsjedništvo BiH ne mogu kandidirati građani iz reda Ostalih.

Glasajte na Klix.ba anketi Izbori 2014.