{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžiomerović: Dodik svojim istupima vrijeđa inteligenciju građana

F
2.4.2014. u 11:54
8
39
Hadžiomerović: Dodik svojim istupima vrijeđa inteligenciju građana
8
Hadžiomerović: Dodik svojim istupima vrijeđa inteligenciju građana
Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Mujo Hadžiomerović ocijenio je danas da je "neodrživa i nefunkcionalna BiH“, kako ju je nazvao entitetski predsjednik Milorad Dodik, upravo takva zbog Dodikovog učešća u politici.
"Dodik svojim istupima vrijeđa inteligenciju građana u RS-u i BiH u cjelini", rekao je Hadžiomerović u izjavi za Agenciju Fena, reagirajući na jučerašnji Dodikov medijski istup u kojem je istovremeno govorio da RS poštuje Dejtonski sporazum u BiH, zatim da se on zalaže za stvaranje triju država s konfederalnom uvezanošću na nivou BiH, a ako dogovor o tome ne bude moguć, onda je za obavezujući referendum o samostalnosti RS-a.

"Kakvo je to poštovanje Dejtonskog sporazuma, ako Dodik ugrožava dva konstitutivna naroda i ostale u RS", pita Hadžiomerović i podsjeća entitetskog predsjednika da "Dejton“ nije predvidio unitarnu RS, a da pritim vrši i zamjenu teza da neko želi unitarnu BiH.

Ako Dodik poštuje Dejtonski sporazum onda mora da zna, naglašava Hadžiomerović, da u tom sporazumu ne piše da se jedan narod može na referendumu izjašnjavati da li ostaje u sastavu BiH ili ne.

Rekao je da Milorad Dodik zanemaruje činjenicu da RS i BiH nisu ničije privatno vlasništvo, a sve ideje i priželjkivanja koja ima za RS morao bi, naglašava, usaglašavati sa svim relevantnim političkim faktorima, kako domaćim, tako i međunarodnim.

Dodika podsjeća da je to abeceda u političkom djelovanju.

"Ako to ne zna, onda mu ne možemo pomoći", rekao je Hadžiomerović.

Dodiku je poručio da mora biti svjestan da ne može sam raditi u RS-u, jer u tom bh. entitetu postoje još dva konstitutivna naroda, Bošnjaci i Hrvati.

"Na sceni je veliko političko nasilje SNSD-a s Miloradom Dodikom na čelu, čiji istupi su puni nervoze i zasigurno nisu odraz dobrote i blagostanja u kojem uživaju svi njeni građani", zaključio je predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: