{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžikaduniću uvjetna osuda

F
16.12.2008. u 12:25
0
0
Hadžikaduniću uvjetna osuda
0
Hadžikaduniću uvjetna osuda
Sud BiH prihvatio je nakon razmatranja Sporazum o priznanju krivnje sklopljen između Tužilaštva BiH i optuženog Damira Hadžikadunića, te izrekao presudu kojom je Damir Hadžikadunić oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krijumčarenje osoba.
S tim u vezi Sud mu je izrekao uvjetnu osudu kojom je Hadžikaduniću utvrđena kazna zatvora od dvije godine.

Istovremeno je određeno da se utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ako optuženi u roku od pet godina od dana pravomoćnosti presude ne izvrši novo krivično djelo.

Optuženi se presudom obavezao i platiti 2.000 KM na ime pribavljene imovinske koristi krivičnim djelom. Ta novčana sredstva je dužan platiti u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

U izreci presude stoji da je optuženi Hadžikadunić iz koristoljublja kao pripadnik organizovane grupe koja je organizovana radi prebacivanja ilegalnih imigranata, učestvovao u njihovom ilegalnom prebacivanju preko teritorije BiH u druge države i omogućio osobama koje nisu državljani države primaoca, niti u njoj imaju stalni boravak, da ostanu na području te države, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: