{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžikaduniću uvjetna osuda

F
16.12.2008. u 12:25
0
0
Hadžikaduniću uvjetna osuda
0
Hadžikaduniću uvjetna osuda
Sud BiH prihvatio je nakon razmatranja Sporazum o priznanju krivnje sklopljen između Tužilaštva BiH i optuženog Damira Hadžikadunića, te izrekao presudu kojom je Damir Hadžikadunić oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krijumčarenje osoba.
S tim u vezi Sud mu je izrekao uvjetnu osudu kojom je Hadžikaduniću utvrđena kazna zatvora od dvije godine.

Istovremeno je određeno da se utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ako optuženi u roku od pet godina od dana pravomoćnosti presude ne izvrši novo krivično djelo.

Optuženi se presudom obavezao i platiti 2.000 KM na ime pribavljene imovinske koristi krivičnim djelom. Ta novčana sredstva je dužan platiti u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

U izreci presude stoji da je optuženi Hadžikadunić iz koristoljublja kao pripadnik organizovane grupe koja je organizovana radi prebacivanja ilegalnih imigranata, učestvovao u njihovom ilegalnom prebacivanju preko teritorije BiH u druge države i omogućio osobama koje nisu državljani države primaoca, niti u njoj imaju stalni boravak, da ostanu na području te države, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: