Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Inace ovo opservacija Hadzikadunica je mozda najbolji tekst koji sam procitao u posljednjih par godina.Covjek je do tancina sve objasnio.Geopoliticje karte su se izmjesale, Srbija je izuzetno ojacala, jacaju ekonomsku bazu....Svaki ozbiljan covjek ovaj tekst da procita, sve ce mu se kazati samo
Bakir je negator genocida i zaštitnik genocidne tvorevine RS,koja ne bi bila moguća bez etničkog čišćenja,ubijanja i progona svega nesrpskog,bez genocida... jučer Bake izjavio da rs ne smatra genocidnom tvorevinom.
Srbija je ekonomski ojačala ali se vidi i da je region ekonomski pao naročito Bosna, Hrvatska i Crna Gora....Hrvatska i Crna Gora najviše zbog pada turizma na koji se najviše oslanjaju....a Bosna???
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Izvrsna, zaista ekspertska analiza, u skladu sa starim postavkama međunarodne politike. Smiješni su ovi koji se pouzdaju u bezvrijedne deklaracije i izjave glasnogovornika EU. EU nikakvu odluku ne može donijeti
Ovo je jedan veliki zaplet. Svi cute, samo dodik orgija. Ici ce to jos radikalnije do odredjene tacke. tu ce negdje ovi igraci iz sjene, koji su ovo sve iscenirali, povuci linuju i predstaviti nam magicno rjesenje. Vjerovatno ce to biti ovaj berlinski proces. Ostatk balkana nikad nece uci u EU zapamtite. Pitajte Spirica gdje je zacrtana karta zapada i istoka
"Nije nepoznato da Srbija troši duplo više na odbranu od BiH, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova zajedno." Zanimljiv podatak.
za ove sto im je mrsko da citaju, a jos manje izmedju redova, bit ce rata.
Sve ovo stoji što je gospodin rekao, a možda i ne! Dodik je u ofanzivi odavno. Sad se spustio na niži level i ide direkto sa povociranjem idući na kartu reakcije možda i sukoba. Dobar alibi za sukobe. Ima nešto jače od ove neprirodne Dodikove priče ima onaj prokleti "faktor" koji niko ne može predvidjeti kao na početku prošlog rata. A trebala je da nastane za 15 dana!! Bojim se da mu računica ima samo jedno rješenje.
Deprimirajuće u kost s ovim tekstom.
Izuzetan tekst.
rostiljace vas rusi ko isisovce
Dok čitaju Avaz i gledaju TV Pink Bošnjaci će svakim danom bivati sve slabiji. Kad Bošnjaci počnu čitati Kisindžera umjesto Oglasa, priča će biti drugačija...
Strah u očima da im Srbi i Hrvati vise nece puniti proračune u Sarajevu vec svojim narodima u Banja Luci i Zapadnom Mostaru. Voli lupetati i drobiti više od svega a da,mu drugi pune blagajne. JOŠ MALO!!!!
Ako se vratimo 2000 godina unazad i analiziramo Ilirske ratove sa Rimljanima ništa se nije promjenilo. Kad se mi na ovim prostorima iskoljemo doći će Rimljani da vladaju i romaniziraju ko ovdje preživi.
Mi smo svi to konstatovali isto, pitanje je dali se imamo cime braniti a ako nemamo mozemoli uzeti oruzje u zamjenu za respiratore, nas premijer je vise na sudu nego na poslu a svi znamo sta treba raditi u ovoj situaciji kada su nam zivoti ugrozeni od iste ekipe
Veoma objektivno i realno
Koliko god to bogohulno zvučalo nekima, rješenje je tri autonomne jedinice, bez prava na odcjepljenju od BiH. Time se rješavaju i Sejdic Finci, smanjuju se troškovi administracije, nacionalne stranke gube argumente na kojima su do sad dobijali izbore itd.
imamo sad 2 autonomne jedinice sa 10 autonomnih podjedinica, bez prava na odcjepljenje, pa opet nekima nije dosta i hoce hljeba preko pogace. u svemu tome javljas se ti i trazis svoj "treci" da bi se ti smirio. pa evo ja hocu samo jednu jedinicu, da bi se ja smirio jer i ja mogu biti lud i nezadovoljan, a i manje troskova i nacionalnih stranaka. sta sad kazes? hoce li biti mira?
odlicna analiza. na zalost, jedino sto nekako proizilazi iz ovoga je “u se i u svoje kljuse!” Ali ne znam ko je “u se” a ko je “kljuse”
ma rat je neminovan, i najvjerovatnije na štetu građanskih ili liberalnih gledanja na ova područja. Očito je da se multi koncept ne cijeni. Da ne spomenem da sve afere i pljačke, ovakvim zakuhavanje odoše u deseti plan t.j. nema ih više. Prema tome, kome je do sigurnosti otkucavaju posljednji minuti da se bježi, a ovi koji ostanu biće u prillici da opet brane svoje ideale, za nekog ko će ih poslije svega krasti!