Najavio i tužbu
534

Hadžihafizbegović nazvao Vlaisavljević fašistkinjom: Njena izjava je za privođenje

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Emir Hadžihafizbegović podnio je ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo zato što smatra da mu Sanja Vlaisavljević, koja je izjavila da zločince treba rehabilitovati, ne može biti nadređena.
"Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju, a koji pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta, koje od prije nekoliko dana vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević. Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i haškog osuđenika Darija Kordića, koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići, treba rehabilitovati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotična minstrica rukovodi bitnim federalnim ministarstvom", naveo je.

Dodao je da se nada da će i ostala dva člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i on.

"U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena. Na kraju ću podnijeti i privatnu tužbu protiv Sanje za podršku masovnom ubici i egzekutoru iz Ahmića. Naravno, svaki normalan čovjek u BiH očekuje reakciju i federalnog premijera Nermina Nikšića, koji, ako je ne skine sa te funkcije, misli isto što i izvjesna ministrica", kazao je.

Podsjećamo, Vlaisavljević je jučer tokom gostovanja u emisiji Dan uživo N1 izjavila:

"On mora biti rehabilitovan u društvo, on je odslužio kaznu, bilo ko. Evo, Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin. Što sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević poslati na Goli otok nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena za izvjesno?".

Voditeljica Emela Burdžović ju je zatim upitala da li to znači da treba dočekati i slaviti kada ratni zločinac odsluži kaznu i govoriti što govore kadrovi HDZ-a da to više nisu ratni zločinci, podsjećajući na riječi predsjednice FBiH Lidije Bradare, a Vlaisavljević je odgovorila da je "Bradara jako dobro to rekla i to je čak dva puta ponovila".