KO SDP Sarajevo
0

"Hadžihafizbegović je izvođač u dobro režiranoj predstavi"

FENA
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine - Sarajevo (KO SDPBiH - Sarajevo) smatra da je jučerašnja pres-konferencija ministara iz Stranke demokratske akcije (SDA) i njihova "molba" svojoj partiju da im dozvoli da podnesu ostavke režirana manipulacija javnošću i medijima.

U saopćenju za javnost ova stranka ističe da je riječ o pokušaju bježanja od odgovornosti za izostanak bilo kakvih rezultata Vlade Kantona Sarajevo "u kojoj SDA ravnopravno učestvuje sa svojim dugogodišnjim partnerom - Strankom za BiH".

Za izvođača "u dobro režiranoj predstavi" izabran je glumac Emir Hadžihafizbegović, u javnosti mnogo poznatiji kao lik iz reklama telekoma susjedne države, nego kao ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, naglašeno je.

KOSDP-a Sarajevo poručuje ministru Hadžihafizbegoviću da bi korektnije bilo da preuzme odgovornost za katastrofalno stanje u kulturi i jednako loše stanje u sportu, umjesto što je pres- konferenciju iskoristio da svu krivicu za nerad, nesposobnost i neodgovornost pokuša prebaciti na svoje dugogodišnje partnere u vlasti - iz SBiH.

Bez obzira na to da li ministri dali ostavke ili bili smijenjeni, cijela Vlada Kantona Sarajevo, s premijerom na čelu, treba biti svjesna da neće pobjeći od odgovornosti za sve ono što nije uradila, a imala je obavezu, kao i za ono što je uradila, a nije trebalo, poruka je KOSDP-a BiH - Sarajevo.