BiH
12

Hadžiemrić: Svi projekti u Travniku bit će nastavljeni kao da izbora nije ni bilo

FENA
Admir Hadžiemrić (Foto: Klix.ba)
Admir Hadžiemrić (Foto: Klix.ba)
Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, kojeg su građani na nedjeljnim lokalnim izborima ponovno izabrali na tu poziciju, u izjavi za Fenu kaže da mu je cilj od općine Travnik napraviti još kvalitetniji industrijski i turistički prostor.

"Turizam je grana koja pokreće sve ostale grane i očekujemo usvajanje federalnog zakona o turističkim zajednicama i čekamo da formiramo svoju općinsku turističku zajednicu, jer imamo resurse na Vlašiću, kao i atraktivne lokacije u gradu",kazao je Hadžiemrić.

Zahvaljujući građanima koji su mu na izborima ukazali povjerenje, Hadžiemrić je rekao da mu to predstavlja ohrabrenje i dokaz kako su građani prepoznali da je i do sada za Travnik radio najbolje što je mogao.

Kako je kazao, svi započeti projekti u općini Travnik bit će nastavljeni kao da izbora nije ni bilo.

"Nastavljamo lobiranja i apliciranja prema višim institucijama, potpisano je pismo namjere prema partnerskim gradovima u Njemačkoj u vezi sa doškolovavanjem, te zbrinjavanjem krutog otpada. Također, donosimo odluke o tehnici izgradnje centralnog trga, raspisali smo tendere za idejna idejna rješenja pojedinih prostora, a tu je i zahtjev za pokretanje javne nabavke za rekonstrukciju vodovodnih mreža, kao i rješenje o prihvatanju ponude za nastavak izgradnje vodovoda Trebišnjica", istaknuo je Hadžiemrić.

Prema preliminarnim, neslužbenim podacima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Admir Hadžiemrić je, kao kandidat koalicije SDA i SBB, osvojio najviše glasova na izborima za načelnika općine Travnik.

Po broju osvojenih glasova, slijede ga Muhamed Ćosić iz Stranke za BiH, Bojan Domić, kandidat Hrvatske koalicije za Travnik, te Slavko Sikirić iz SDP-a BiH.