{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Hadžići i ove godine imaju najviše prvačića u Kantonu Sarajevo

3.9.2012. u 14:24
0
4
Hadžići i ove godine imaju najviše prvačića u Kantonu Sarajevo
0
Hadžići i ove godine imaju najviše prvačića u Kantonu Sarajevo
Osnovne škole na području općine Hadžići spremno su dočekale novu školsku 2012/2013. godinu, a nastavu će pohađati oko 2.200 osnovaca. Po tradiciji u tri osnovne škole, OŠ "6. mart" - Hadžići, OŠ "9. maj" - Pazarić i OŠ "Hilmi ef. Šarić" - Tarčin, upriličeni su svečani prijemi za nove đake.
"I ove godine naša škola ima najveći broj prvačića u Kantonu Sarajevo. Upisano je 120 novih đaka koji će nastavu pohađati u šest odjeljenja. Naša škola trenutno broji 1.197 učenika od I do IX razreda. Đaci su se prvo upoznali sa nastavnicima i stručnim osobljem, a u učionicama su ih dočekale korpe sa voćem. Kruške i jabuke su ubrane iz našeg dvorišta, nisu prskane i potpuno su zdrave", kazala je Đenana Alispahić, direktorica OŠ "6. mart" Hadžići.


Osnovna škola "9. maj" Pazarić bogatija je za 50 novih prvačića, čime je ukupan broj učenika od I do IX razreda porastao na 420. Nakon svečanog prijema povodom nove školske godine socijalno najugroženija djeca ove škole, njih 50, dobili su ruksake i neophodni pribor za cijelu školsku godinu (sveske, olovke, pernice, kolaž papir, flomasteri, bojice, tempere, blok za crtanje itd).


U Osnovnu školu "Hilmi ef. Šarić" iz Tarčina upisano je 72 prvačića. Oko 580 učenika nastavu će pohađati u dvije smjene te u dvije područne škole "Korča" i "Raštelica".


"Držimo se tradicije pa smo i ove godine upriličili svečani prijem za nove osnovce. Po običaju prvačići prethodne školske godine pripremaju priredbu za nove. Slijedi upoznavanje sa nastavnicima, naša škola ih ima ukupno 72. Uz druženje i slatkiše lakše se ulazi u đačko doba", kazao je Nermin Subašić, direktor OŠ "Hilmi ef. Šarić" iz Tarčina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: