{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Hadžići i ove godine imaju najviše prvačića u Kantonu Sarajevo

3.9.2012. u 14:24
0
4
Hadžići i ove godine imaju najviše prvačića u Kantonu Sarajevo
0
Hadžići i ove godine imaju najviše prvačića u Kantonu Sarajevo
Osnovne škole na području općine Hadžići spremno su dočekale novu školsku 2012/2013. godinu, a nastavu će pohađati oko 2.200 osnovaca. Po tradiciji u tri osnovne škole, OŠ "6. mart" - Hadžići, OŠ "9. maj" - Pazarić i OŠ "Hilmi ef. Šarić" - Tarčin, upriličeni su svečani prijemi za nove đake.
"I ove godine naša škola ima najveći broj prvačića u Kantonu Sarajevo. Upisano je 120 novih đaka koji će nastavu pohađati u šest odjeljenja. Naša škola trenutno broji 1.197 učenika od I do IX razreda. Đaci su se prvo upoznali sa nastavnicima i stručnim osobljem, a u učionicama su ih dočekale korpe sa voćem. Kruške i jabuke su ubrane iz našeg dvorišta, nisu prskane i potpuno su zdrave", kazala je Đenana Alispahić, direktorica OŠ "6. mart" Hadžići.


Osnovna škola "9. maj" Pazarić bogatija je za 50 novih prvačića, čime je ukupan broj učenika od I do IX razreda porastao na 420. Nakon svečanog prijema povodom nove školske godine socijalno najugroženija djeca ove škole, njih 50, dobili su ruksake i neophodni pribor za cijelu školsku godinu (sveske, olovke, pernice, kolaž papir, flomasteri, bojice, tempere, blok za crtanje itd).


U Osnovnu školu "Hilmi ef. Šarić" iz Tarčina upisano je 72 prvačića. Oko 580 učenika nastavu će pohađati u dvije smjene te u dvije područne škole "Korča" i "Raštelica".


"Držimo se tradicije pa smo i ove godine upriličili svečani prijem za nove osnovce. Po običaju prvačići prethodne školske godine pripremaju priredbu za nove. Slijedi upoznavanje sa nastavnicima, naša škola ih ima ukupno 72. Uz druženje i slatkiše lakše se ulazi u đačko doba", kazao je Nermin Subašić, direktor OŠ "Hilmi ef. Šarić" iz Tarčina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: