Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjerujem da ce se pronaci nacin da se zadovolje obje strane i Hrvatska i BiH, jer je to u cilju i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali najvise mi je drago sto Bosna i Hercegovina ima svoj stav i da se toga stava pridrzaje!
Potegnulo se pitanje oko gradnje mosta i ministar prekinuo svoj godisnji odmor.. Svaka cast !
Moramo ojacati saradnju sa susjednim zemljama jer to je jedini nacin da cijela regija krene naprijed iz ove agonije u koju nas je rat strpao. Nema sumnje da ce se za ovo naci neki adekvatan dogovor koji ce svima ici u prilog.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
.....konačno konsenzus bošnjačkih komentatora na klix-u...........i to samo kada se govori o protu-hrvatskim temama...............drago mi je vidjeti slogu..........ali gradnja mosta ide dalje bez zaustavljanja................
Danas stvari stoje tak, ali treba se pitati u što se sutra može pretvoriti neumski akvatorij. BiH u ovom trenutku, priznajem, nema posve jasnu strategiju razvoja tog prostora, ali to ne znači da se to u bližoj ili daljoj budućnosti neće promijeniti.
A visina mosta i dubina gaza će se dogovarati u skladu s međunarodnim standardima. Ukoliko Hrvatska bude poštovala te standarde, koji propisuju koja je to visina i gaz, onda nema nikakvih problema da se most napravi. No, pri gradnji mosta ne smije se dovesti u pitanje ni jedno jedino pravo na koje ima BiH.
Prvo, apsolutno postoji obostrana želja da se to pitanje povezivanja Hrvatske riješi. Razumijemo hrvatske potrebe. Hrvatska ima pravo na spajanje svog terirorija. BiH neće, niti može, niti želi praviti problem oko toga. Ali tu postoji “ali”.
Osim toga, tu je sad i EU koji ima pravo glasa. No, nije Hrvatska tako neozbiljna da ide glavom kroz zid, kao što ni mi nećemo tražiti neostvarivo.
Scenarij po kojem će Hrvatska donijeti odluku bez dogovora s nama nije moguć. Osim toga, tu je sad i EU koji ima pravo glasa. No, nije Hrvatska tako neozbiljna da ide glavom kroz zid, kao što ni mi nećemo tražiti neostvarivo.
Ukoliko Hrvatska bude poštovala te standarde, koji propisuju koja je to visina i gaz, onda nema nikakvih problema da se most napravi. No, pri gradnji mosta ne smije se dovesti u pitanje ni jedno jedino pravo na koje ima BiH.
Prvo, apsolutno postoji obostrana želja da se to pitanje povezivanja Hrvatske riješi. Razumijemo hrvatske potrebe. Hrvatska ima pravo na spajanje svog terirorija. BiH neće, niti može, niti želi praviti problem oko toga.
Ne smije se dozvoliti gradnja ovog mosta, i u pravu je Hadzic kad kaze kako je ovo neprihvatljivo. Samo budala bi dozvolila da se izgradi most koji bi blokirao nas izlaz na more
Ova izjava je najobičnije bildanje mišića SDP-a unutar bošnjačkog glasačkog tijela. Zna dobro Damir da je ovo njegova priča koja nije službeni stav niti: A. Federacije BIH (faktor Budimir) B. Vijeća Ministara (faktor Bevanda i HDZ), C. Predsjedništva BIH (faktor Radmanović i RS koje boli k'c za most) D. Hercegovačko Neretvanske Županije (hrvatska županija) i E. općine Neum (hrvatska općina)..... Dobro je svojevremeno rekao Zoran Milanović da je "tamo u BIH najveći problem što neznaš s kim uopće pričati...." Hadžić zastupa politiku koja nema uticaja južnije od Konjica.
Odluka koja bude donesena ce siguran sam biti odluka koja ce donijeti dobro BiH,tako to radi ministar.
Misljenja sam da nece dopustiti da Hrvatska uradi nesto sto bi nastetilo BIH.
u Hrvatskoj most je tehnicko pitanje jer rade zajedno s EU,zanci niti je prvi niti zadnji pravljen na ovaj nacin,i logicno je da su uzeli u obzit BiH prolaz prema otvorenom moru.Eh sad kod nas je to politicko pitanje jer idu izbori a nemaju nista konkretno pundit, za gradjane i interese BiH nikog nije briga,pa treba na neki nacin se dodovorit glasacima,i pokazat patriotizam i narpavit problem gdje ga nema.
Valjda se obje strane uspiju usaglasiti i postici zajednicki dogovor.
Drago mi je da Hadzic ima ovakav stav i sto se nista nece dozvoliti sto ce ici na stetu BiH.