BiH
54

Hadžibajrić: Javni prijevoz u općini Stari Grad je katastrofalan

Piše: A. B.
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić je kazao da je javni prijevoz na području općine katastrofalan te je pozvao vlasti u Kantonu Sarajevu da reagiraju na vrijeme, a ne nakon što neko strada.

"Javni prijevoz u općini Stari Grad je katastrofalan. S obzirom na to da je u toku usvajanje zakona o lokalnoj samoupravi u sklopu kojeg će se rješavati i problemi komunalne privrede i javnog prijevoza u KS, molim vas da riješite i ovaj dugogodišnji problem. Ja kao načelnik neću odustati od predizbornog obećanja o kupovini minibusa, ali ukoliko se nastavi neozbiljan i neefikasan rad kantonalnih javnih preduzeća, bojim se da će ta investicija biti beskorisna", kazao je Hadžibajrić.

Podsjećamo, osam osoba je povrijeđeno kada je rano jutros minibus Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) sletio s ceste u sarajevskom naselju Hrid, općina Stari Grad i udario u objekat i parkirani automobil.

Uzrok nesreće su navjerovatnije kočnice, a iz KJKP GRAS su ranije za Klix.ba kazali kako iz njihovih pogona izlaze samo tehnički ispravna vozila, te da se nesreće dešavaju.