Stari Grad Sarajevo
13

Hadžibajrić DVD-u Vratnik uručio vatrogasno vozilo i policijske šljemove

FENA
(Foto: FENA)
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić uručio je danas Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vratnik namjensko vatrogasno vozilo s kompletnom opremom, a Policijskoj stanici Stari Grad 50 specijalnih policijskih šljemova, hidrauličnu presu i set za razvaljivanje vrata.

Za opremanje tih službi izdvojeno je 185.000 KM, a cilj je provođenje mjera zaštite i spašavanja ljudi i imovine.

Općina Stari Grad će, kako je najavio načelnik Hadžibajrić, i dalje pomagati te institucije, a nastojat će osigurati i terensko vozilo za Policijsku stanicu Stari Grad.

Predsjednik DVD-a Vratnik Muris Domić i načelnik PS Stari Grad Fahrudin Halač zahvalili su načelniku Hadžibajriću za opremu, te ukazali na značaj ulaganja u službe sigurnosti jer se time pruža veća sigurnost građanima.

Portparol MUPKS-a Irfan Nefić smatra da ulaganje u tehničku opremu policije i vatrogasaca doprinosi boljoj sigurnosti građana, te da opremu treba stalno obnavljati.

Komandir jedinice DVD-a Vratnik i komandir Službe zaštite od požara DVD-a Vratnik Neven Bratić je pojasnio da je vrijednost terenskog vozila marke Nissan Navara 100.000 KM, da ima pogon na četiri točka te je namijenjeno za sve vrste terena. Posjeduje opremu za gašenje pjenom i vodom, pumpa je visokog pritiska i efikasan je prilikom gašenja požara.

Prošle godine Općina Stari Grad izvršila je opremanje tih službi u vrijednosti od oko pola miliona KM.

Svečanom uručenju opreme prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina i savjetnik načelnika Nermin Pećanac, pripadnici specijalne policije i pripadnici DVD-a Vratnik.

Načelnik Općine Stari Grad Hadžibajrić danas je potpisao i ugovor o dodjeli godišnjeg granta od 30.000 KM kojim se finansiraju redovne djelatnosti DVD-a Vratnik.