{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gužve na graničnom prijelazu Doljani

F
19.6.2012. u 16:11
0
1
Gužve na graničnom prijelazu Doljani
0
Gužve na graničnom prijelazu Doljani
Na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Doljani bilježi se povećana frekvencija putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa, koja je uzrokovana otvorenom ljetnom turističkom sezonom i sve većim brojem stranih državljana koji posjećuju Međugorje.
Radi kraćeg zadržavanja vozila na MGP Doljani, Granična policija BiH u saradnji s Upravom za granice MUP-a Republike Hrvatske, po potrebi formira dvije trake za promet vozila, a s Policijskom upravom Čapljina MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona vrši preusmjeravanje vozila na druge međunarodne granične prijelaze, u blizini MGP Doljani.

I ove godine granični prijelaz Unka do 30. septembra prekategoriran je u međunarodni granični prijelaz za promet svih vozila, izuzev autobusa, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Granična policija BiH apelira na građane da namjeravani prelazak granice prema moru ili u kontra pravcu osim na MGP Doljani realiziraju na međunarodnim graničnim prijelazima Unka i Gabela polje, kao i drugim prijelazima na jugu BiH - Bijača, Crveni grm i Orahovlje i time izbjegnu duže zadržavanje na graničnom prijelazu.

Prijelazi Unka i Gabela polje su s manjom frekvencijom prometa vozila i putnika, a samo su nekoliko kilometara udaljeni od Doljana.

Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih službenika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prijelazima na jugu BiH.

Na sjevernijem dijelu BiH, osim preko najfrekventijih MGP Brod i Gradiška, granica se može prelaziti preko MGP Šamac ili MGP Donja Gradina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: