{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gužve na graničnom prijelazu Doljani

F
19.6.2012. u 16:11
0
1
Gužve na graničnom prijelazu Doljani
0
Gužve na graničnom prijelazu Doljani
Na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Doljani bilježi se povećana frekvencija putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa, koja je uzrokovana otvorenom ljetnom turističkom sezonom i sve većim brojem stranih državljana koji posjećuju Međugorje.
Radi kraćeg zadržavanja vozila na MGP Doljani, Granična policija BiH u saradnji s Upravom za granice MUP-a Republike Hrvatske, po potrebi formira dvije trake za promet vozila, a s Policijskom upravom Čapljina MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona vrši preusmjeravanje vozila na druge međunarodne granične prijelaze, u blizini MGP Doljani.

I ove godine granični prijelaz Unka do 30. septembra prekategoriran je u međunarodni granični prijelaz za promet svih vozila, izuzev autobusa, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Granična policija BiH apelira na građane da namjeravani prelazak granice prema moru ili u kontra pravcu osim na MGP Doljani realiziraju na međunarodnim graničnim prijelazima Unka i Gabela polje, kao i drugim prijelazima na jugu BiH - Bijača, Crveni grm i Orahovlje i time izbjegnu duže zadržavanje na graničnom prijelazu.

Prijelazi Unka i Gabela polje su s manjom frekvencijom prometa vozila i putnika, a samo su nekoliko kilometara udaljeni od Doljana.

Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih službenika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prijelazima na jugu BiH.

Na sjevernijem dijelu BiH, osim preko najfrekventijih MGP Brod i Gradiška, granica se može prelaziti preko MGP Šamac ili MGP Donja Gradina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: