Pogledajte galeriju
239

Gusta magla i hladno jutro u Sarajevu, ali vedro nebo nagovještava lijep dan

D. Be.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Stanovnike Sarajeva koji su se ranije probudili ovog jutra dočekala je gusta novembarska magla, no iznad grada je vedro nebo koje nagovještava da će dan biti sunčan kako su i najavili meteorolozi.

Ipak, ne dajte da vas sunce prevari s obzirom da su jutros oko 6 sati u glavnom gradu BiH izmjerena 3 stepena celzija.

Meteorolozi su za ostatak dana najavili promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima sa maksimalnom temperaturom oko 13 stepeni.

Što se tiče zagađenja zraka, koncentracija štetnih PM2.5 čestica u Sarajevu jutros iznosi 99 mikrograma po metru kubnom, a takva koncentracija štetnih čestica sarajevski zrak svrstava u kategoriju umjereno nezdravog vazduha.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine.

Prema kraju dana padavine slabe i prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni.

Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 20 °C.