BiH
869

Gudelj i dalje u teškom stanju: Klinički centar prima mnoštvo poziva radnika, prijatelja, poznanika...

Piše: E. F.
Pero Gudelj
Pero Gudelj
Pero Gudelj, biznismen iz Viteza i vlasnik poslovno-trgovačkog centra FIS, i dalje je u veoma teškom stanju. Da je njegov život i dalje ugrožen, za Klix.ba je potvrdila i Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Stanje je, na žalost, još uvijek isto, veoma teško i za sada nema poboljšanja", kazala je Šehić.

Na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu Gudelj je dovezen iz bolnice Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj nakon što je pronađen na lokalnom putu u mjestu Krčevine sa teškom ustrelnom povredom glave. Odmah je podvrgnut operaciji koja je trajala sedam sati. Zahvat je preživio, a ljekari polažu nade u njegov oporavak.

Stotine poziva na dan

Istom se nadaju i mnogobrojni uposlenici trgovačkih lanaca FIS kojima je gazdovao Gudelj, ali i mnogobrojni njegovi poznanici i prijatelji.

Upravo zbog toga ovih dana su gotovo blokirane mnoge telefonske linije u Kliničkom centru u Sarajevu. Stotine poziva u ovu instituciju stiže svaki dan, a svi bi željeli znati kako je Pero, da li ima poboljšanja u njegovom oporavku te da li mu je bilo šta potrebno.

Kako saznajemo od osoba bliskih samom Gudelju, mnogi ljudi se raspituju za njegovo zdravlje i žele pomoći na bilo kakav način.

Neki od njih su bili spremni Gudelju, ukoliko bi to pomoglo u njegovom oporavku, donirati i svoje organe.

Svi ističu kako je Gudelj ljudska gromada koja je pomogla mnogima, svojim uposlenicima, prijateljima, poznanicima pa čak i onima koje nije ni poznavao.

Mnoge je stambeno zbrinuo, novčano pomogao, svoje radnike je u svakom smislu poštovao te je, sudeći prema pozivima koji stižu u Klinički centar, mnoge zadužio svojim dobrim djelima.

Gdje si svirač

Koliko je Gudelj dobar čovjek svjedoči i priča čitatelja Klixa prema kojoj je Gudelja oduševila činjenica da ga je jedan stariji kupac u njegovom trgovačkom centru FIS prepoznao kao muzičara, ne kao vlasnika trgovačkih lanaca i bogatog čovjeka.

"Gdje si svirač", kazao je Peri starac koji se slučajno susreo s Gudeljom pilikom kupovine sa suprugom. Gudelj je tada ovaj bračni par počastio te im omogućio da svaki mjesec na račun kuće u njegovim trgovinama kupe robu u vrijednosti od 100 KM.

Upravo zbog činjenice da je Gudelj veliki čovjek tragedija koja se dogodila potresla je mnoge ljude u BiH.