Komentari (173)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obrazovanje svakako najgore u Europi ako djeca izgube još jednu godinu imaćemo vojsku idiota...
ajd ne rise, to ne zavisi od obrazovanja nego od roditelja koji neodgoje svoje dijete, do tebe je hoces li uciti ili ne, ne moze ti nastavnik to usaditi u mozak ako ti ne zelis.
Druze internet je nevjerovatna stvar, obrazovni sistem je k obicni, ali ko zeli ima internet ima mogucnost da nauci sta god zeli svi cijene znanje. Ja radim kao freelancer a to me nije nijedna skola naucila vec fino uzmes lapotop gledas trziste i ganjas nema lezi hljebe da te jedem nismo bakiri 😂
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Djeca upale laptop, upale platformu na kojoj se odrzava online nastava i gledaju televiziju il se prihvate mobitela i igrica. Slazem se da obrazovni sistem nije dobar ali isto tako da malo vise vodite racuna o svojoj djeci da ih uputite da uce a ne da im radite testove itd. Sve dok roditelji budu radili testove mi cemo bit drzava kakva smo sad.
Pa rodotelji su krivi jer dopustaju da im se dijete tako ponasa, zadatci su isti kao i skoli samo sto roditelji ne odgajaju djecu pa ona se sama odgajaju na igricama i you tubu
Ne, ovo nije zahtjevao ni jedan normalan roditelj. Izolacija je pakao. Niko normalan to neće napraviti svome djetetu.
Da li se djeca rodirelja koja su potpisala peticiju nalaze u kucnoj izolaciji i neigrahu sa drugom djecom...
Kojom logikom na fakultetima imamo predavanja online a ispite live?! 🤪 Gusimo se pod maskom sat i po, kisik ne dopire do mozga, nemam koncentracije... Ok lazem, samo zelim prepisivat... 😂
Peticija za online nastavu u TK: https://www.onlinepeticija.com/peticija_za_online_nastavu_tuzlanskom_kantonu
Ako bi bila ponovo online nastava, djeci bi to puno olaksalo, ne bi po 6-7 sati sjedili sa maskama na glavi, ne bi sirili virus i svakako bi im bilo jednostavnije jer je online nastava laksa.
A nargile i kafići mogu raditi ?? Pa djeca se i tu skupljaju ne vidim razliku. Djeca online školom ostaju osakaćena jer to nije ništa. Nikakvo znanje, disciplina. Ovaj vid škole može proći na zapadu a kod nas ne. Pola roditelja rade zadaće i testove djeci.
Nisu skole spremne za nastavu ovog sistema, dezinfekcike itd itd, da ne idemo dalje
Ova grupa roditelja vjerovatno ima 8 razreda osnovne skole zavrseno i to na guzove. A pismo im je pisao neko drugi i oni se samo potpisali.
Jedan djecak je tipicno djete a drugi je djecak sa poteskocom u razvoju (doktorovom krivicom) Ja zelim da moje djete pohadja online nastavu Sama sam s djecacima i ne mogu priustiti sebi lukzuz ni obicne gripe a kamoli c19. Djecak sa poteskocom ne smije imati temp visu od 38.5 jer ima veci rizik ostecenja mozga od tipicne djece. Vec mi je doktor i nas zdravstveni sistem upropastio djete. Zamislite da prvi djecak donese virus iz skole i zarazi mene ili drugog djecaka....
Ne znam kome je uopšte palo na pamet da išta roditelje i pita. Niti su kompetentni niti treba da ih se bilo šta pita.
Bolje za sve vjerujte, da izbjegnemo eventualno, nepotrebne komplikacije bilo kakve vrste oko nastave i zdravlja djece i ,da ovu godinu odrze online nastavu...
Ja molim sve ljudu koji razumiju da je situacija trenutno zabrinjavajuca. Ako jedno dijete udje u skolu sa virusom svi se mogu zaraziti. Tako da molim sve ljude koji su pri sebi da zastite sebe i druge oko sebe. Zahvaljujem svim ljudima koji potpisu i koji su svjesni ove situacije.
Ako mislite da mi dijete nosi masku u školi , onda bolje online. ili kako treba ili nikako
Ovo su oni roditelji koji besploseno cesu g*zove po cijeli dan...
NEMA PROBLEMA! Ovim roditeljima izdati rješenje o izolaciji djece dok traje školska godina. U rješenju bi pisalo da djecu ne smiju izvoditi u parkove, u trgovine, izlagati ih kontaktu sa drugom djecom. Za kršenje izolacije kazne od 500 do 1000 KM!