{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Grupa od 40 ilegalnih migranata deportovana iz BiH u Srbiju

4.7.2012. u 12:58
1
29
Grupa od 40 ilegalnih migranata deportovana iz BiH u Srbiju
1
Grupa od 40 ilegalnih migranata danas je u pratnji pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH vraćena u Republiku Srbiju.

Riječ je o državljanima Afganistana, Somalije i Alžira, koji su sredinom prošlog mjeseca otkriveni u šumi nedaleko od Banje Luke.

Oni su u zaselak Gajići kod Banje Luke dovezeni kamionom i ostavljeni u šumi uz tvrdnju vozača da su stigli u Republiku Hrvatsku. Prethodno su boravili u srbijanskim azilantskim centrima u Banji Koviljači i Bogovađi kod Valjeva.


U Republiku Srbiju su vraćeni po osnovu Sporazuma o readmisiji, s obzirom na to da su u BiH i došli sa teritorije te susjedne zemlje, gdje su već zatražili azil. Krajnji cilj ove grupe ilegalnih migranata bile su zemlje Evropske unije.


Služba za poslove sa strancima u saradnji sa Graničnom policijom BiH i sigurnosnim strukturama Srbije nastavlja pojačane kontrole kako bi se spriječio eventualni veći priliv stranih državljana iz Azije i Afrike, a koji su već u postupku azila u Srbiji, odnosno kako bi se onemogućio njihov masovniji ilegalni ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: