Vrijedni ljekoviti izvori
37

Grujičić: Uskoro mogući vidljivi rezultati na revitalizaciji banje Guber

FENA
Jedan od izvora Gubera (Foto: FENA)
Jedan od izvora Gubera (Foto: FENA)
U skorije vrijeme mogli bi biti vidljivi rezultati u okviru projekta revitalizacije banje Guber, ocijenio je načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić. 

Navodi kako su u toku različite vrste istraživanja te da su to sve procesi koji zahtijevaju određeno vrijeme.

"Analiza koja se trenutno radi na ispitivanjima voda nije rađena ranije, jer možda se dokaže da te vode liječe neke druge bolesti, osim za one za koje se zna. Ništa se konkretno ne može uraditi dok se ne dobije certifikat po svim evropskim i svjetskim standardima da je banja Guber voda lijek", kaže Grujičić u izjavi za Fenu.

On ističe i da je u toku završetak glavnog projekta izgradnje sportske dvorane u Srebrenici kojeg će finansirati Vlada RS. Vrijednost projekta je pet miliona KM.

"Kad završimo projekat odmah ćemo poslati na adresu Vlade RS. To su projekti koji ne zavise od Općine Srebrenica, nego od drugih faktora i donatora", istakao je Grujičić.

U Srebrenici je u toku izgradnja i gradske garaže čija je vrijednost 900 000 KM.

"Taj je objekat prijeko potreban Srebrenici, jer će imati parking mjesta za oko 60 vozila. Otvaranjem gradske garaže uveliko će se rasteretiti prostor gdje građani parkiraju svoja vozila, a ujedno otvara se i prostor za zapošljavanje osoba koje će naplaćivati parking spomenute garaže", rekao je Grujičić.