Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko je DOBRO u Bosni ni \"Nilski\" komarci nece da svrate xD
Ima oko Visokog... pa i tamo su piramide isto ko\' i oko Nila... :)
ovo ce vas natjerati da vrsite zaprasivanje.ljudi trpe te krvopije zbog stednje jer nema para za zaprasivanje,e sada ce biti para za lijecenje oboljelih.samo glupa vlast neke drzave lijeci posljedice a ne uzrok.
KOMARCI IZ REPUBLIKE SMRDSKE
Javnost je na ovaj način ostala uskraćena za odgovore na pitanja da li je tačno da je prošlonedeljnom analizom 1.500 primeraka komaraca uhvaćenih na široj teritoriji Beograda kod većine izolovan virus groznice Zapadnog Nila i kako Zavod planira da suzbije zaražene komarce. Takođe i za informacije da li zarazu prenose domaće sorte komaraca i da li je zaraženo više generacija ovih krvopija. Olga Dulović, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti, potvrdila je da je u klinici zbrinuto dvadesetak pacijenata, kao i da su sve zaražene osobe stare između 52 i 82 godine. Ona je rekla da najveći broj zaraženih nije putovao u predele u kojima je bilo zaraženih, poput Grčke.
Komarac prenosi virus na potomstvo Virus Zapadnog Nila je patogen koji se održava u ciklusu između ptica (brojne vrste divljih, migratornih i domaćih ptica), koje su rezervoari infekcije, i komaraca, koji se zaraze sisajući krv inficirane ptice, ističe Bojana Grbić, koordinator za zoonoze i vektorske zarazne bolesti Instituta „Batut“. - Komarac može da prenese infekciju na potomstvo, ali i na životinje ili ljude. Pošto je čovek slučajni domaćin, razmnožavanjem virusa u čoveku se ne postiže dovoljna količina koja je neophodna za dalje prenošenje virusa
Naime, na novinarsko pitanje da li je virus groznice Zapadnog Nila izolovan iz tigrastih ili domaćih komaraca, iz te institucije dobili smo odgovor da „uvidom u stručnu literaturu i trenutne raspoložive podatke Uprave za veterinu, na teritoriji Srbije za sada nije potvrđeno prisustvo tigrastih komaraca“, čime je, namerno ili slučajno, potvrđeno pisanje „Alo!“ da je virus izolovan iz domaćih insekata! Da nešto debelo nije u redu kada se radi o zvaničnoj verziji porekla ove tropske bolesti u Srbiji, koja u nekim slučajevima može da izazove upalu mozga, pa čak i smrt, najbolje svedoči činjenica da nijedna inistitucija u državi zadužena za kontrolu zaraze i javno zdravlje stanovnika ne želi da obelodani izveštaj Veterinarskog zavoda Kraljevo, koji je, kako smo nezvanično uspeli da saznamo, urađen na zahtev Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=339537292807610&id=216572788437395
ovu bolest pokupe većinom životinje,tako da Hercegovci i Bosanci ne brinite,samo se vi iz RS pazite,znate!!!!!!!!!!!!
Kako li su u Africi SIDA i EBOLA nastale ?! Americkim eksperimentima i rasijavanjem. Afrikanci polahko napustaju rodnu grudu,sto zbog neimastine ,stoiz drugih razloga.A jednog dana naselice se Amerikanci ...... Scenario prepoznatljiv !
,,GZN je bolest koje nema u nasoj zemlji......Tacno.Ali ,zahvaljujuci masovnoj internacionalnoj povezanosti moguce je da se komarci ukrcaju i u prtljazi(odjeca npr. )turista da se prenesu diljem svijeta.Ne treba iskljuciti ni namjerno djelovanje (biolosko oruzje).To bi moglo ocekivati od,, nase americke brace ``...............
Ovi nashi mozgovi ovaj virus ne znaju ni dijagnosticirati
U jagodi nema košpa, ali doktori savjetuju da budete oprezni.
nema ovog u RS to je poseban entitet
Sve komarce iz BiH pustiti u drzavne institucije (federalne,kantonalne,rs-a i BiH) i zakljucati vrata a prozore zavariti. Jedino bi se moglo desiti da svi komarci uginu :(
OVO JE LAZ. Dodik je vec u bunilu i bunca nesto o mirnom/nemirnom rzadruzivanju. Tipican simptom teske upale mozga
evo ja ću reći komarcima da nas ne ujedaju!