{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grom zapalio otpad u Živinicama, odjekuju detonacije

Piše: E. F./Klix.ba
14.6.2015. u 19:17
105
20
Grom zapalio otpad u Živinicama, odjekuju detonacije
105
Grom zapalio otpad u Živinicama, odjekuju detonacije
Vatrena stihija se širi (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Mjesto Golubinjak koje se nalazi u općini Živinice danas je nakon žestokog nevremena obavio gusti crni dim koji je uzrokovao požar u lokalnom autootpadu.
Kako su za Klix.ba kazali čitatelji, a potvrdila i policija, grom je tokom obilnih padavina udario u pomenuti autootpad i zapalio sekundarne sirovine koje se nalaze u njemu.

Vatrena stihija uprkos intervenciji vatrogasaca i policije širi se velikom brzinom te ozbiljno prijeti otpadu koji je, navodno, u vlasništvu firme Aqua Invest d.o.o. Živinice.

"Sva naša vozila su na terenu, a pozvali smo i u pomoć vatrogasnu službu iz Banovića ali i komunalno preduzeće. Potrebna nam je što veća količina vode", kazao nam je dežurni operativni u Vatrogasnoj službi u Živinicama.

Foto: Živinice.info
Foto: Živinice.info


Posebno zabrinjava činjenica da se sve češće čuju detonacije jer je na pomenutom otpadu uskladištena velika količina najrazličitijih sirovina.

Policija pokušava udaljiti veliki broj mještana koji je izašao na ulice kako niko ne bi bio povrijeđen. Međutim, stanovnici ovoga mjesta strahuju da je ovaj požar može dovesti do ekološke katastrofe za ovaj dio općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: