{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grigorije: Poslije stradanja, vrijeme za novi život

S
14.4.2015. u 14:34
0
91
Grigorije: Poslije stradanja, vrijeme za novi život
0
Grigorije: Poslije stradanja, vrijeme za novi život
NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je danas u Sarajevu da je vrijeme da se, poslije stradanja, "pojavi nova nada i novi život za naš narod u ovom gradu".
"Vjerujemo da je to, uz naš zajednički napor, moguće i neophodno", istakao je vladika Grigorije na Vaskršnjem prijemu koji je u sjedištu Mitropolije dabrobosanske upriličio za predstavnike crkava i vjerskih zajednica u BiH, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, te javnog i političkog života BiH i entiteta.

On je naglasio da etos Vaskrsa upućuje da je punoća i smisao svakog praznika u zajedništvu u radosti sa svim ljudima dobre volje.

"Vaskrsenje Hristovo ispunjava nas svjetlošću i osmišljava naše postojanje, a ovim prijemom želimo da bar dio te svjetlosti i smisla podijelimo sa svima vama, budući da cijenimo vaš doprinos našem postojanju i opstanku u ovom gradu i na ovim prostorima u cjelini", rekao je vladika Grigorije.

On je napomenuo da je Vaskrsenje Hristovo "osnova svega hrišćanskog, te je ono kao takvo u temelju identiteta Sarajeva i BiH".

"Vaskrsom bivamo poučeni nadi, životnoj i istorijskoj lekciji zrna pšeničnog koje i preko granice smrti daje mnogostruki plod", istakao je vladika Grigorije.

Prijemu su prisustvovali nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić, predsjednik Jervrejske zajednice Jakob Finci i delegacije drugih crkava i vjerskih zajednica u BiH, poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, ministri i zamjenici ministara BiH, predstavnici vlasti Republike Srpske i Federacije BiH, te ostali predstavnici političkog i javnog života.

Prijemu su prisustvovali i ambasadori Rusije Petar Ivancov, SAD Morin Kormak, Velike Britanije Edvard Ferguson, Francuske Kler Bodoni, te drugi članovi diplomatskog kora u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: