{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian pozdravio usvajanje ustavnog amandmana za Brčko

F
5.3.2009. u 18:24
0
2
Gregorian pozdravio usvajanje ustavnog amandmana za Brčko
0
Gregorian pozdravio usvajanje ustavnog amandmana za Brčko
Vršilac dužnosti visokog predstavnika i supervizor za Distrikt Brčko Raffi Gregorian pozdravio je danas usvajanje ustavnog amandmana za Distrikt Brčko u oba doma Parlamentarne skupštine BiH u prvom čitanju, saopćeno je iz OHR-a.
Tim amandmanom Distrikt se definira u skladu s Odlukom Arbitražnog tribunala i omogućava mu se efikasan pristup Ustavnom sudu BiH u sporovima koji mogu nastati s entitetima ili državom.

- Usvojeni ustavni amandman ispunjava važne uslove za okončanje provedbe Konačne odluke koju je donio Arbitražni tribunal za Brčko i ni na koji način ne prejudicira bilo koje buduće ustavne reforme. Amandman ima podršku zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira i pripadnika skoro svih političkih opcija u BiH, kako je demonstrirao ogroman broj glasova kojim je amandman usvojen u oba doma Parlamenta, izjavio je Gregorian.

Vršilac dužnosti visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Raffi Gregorian nada se da će nakon javne debate taj amandman što prije biti usvojen u parlamentu čime će se otvoriti put ka ispunjenju jedne od preostalih obaveza koje su utvrđene kao neophodne za zatvaranje OHR-a i njegovu transformaciju u EUSR.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: