{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian i Mujezinović opredijeljeni za brzo rješavanje pitanja državne imovine

S
19.3.2010. u 12:00
0
1
Gregorian i Mujezinović opredijeljeni za brzo rješavanje pitanja državne imovine
0
Gregorian i Mujezinović opredijeljeni za brzo rješavanje pitanja državne imovine
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i prvi zamjenik visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Raffi Gregorian danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarali o potrebi i mogućnostima vraćanja pojedinih objekata u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve.
Konkretno, riječ je o zgradi u kojoj je smješten Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, a koja bi trebala biti oslobođena prelaskom ove institucije na novu lokaciju.

Pozdravljajući napore koje su na ovom planu poduzele Vlada FBiH i vlasti Sarajevskog kantona, Gregorian je istaknuo kako je, u nedostatku zakona o restituciji, ovakav pristup dobar primjer i za ostale slične slučajeve u cijeloj BiH, te pozvao na što skorije potpisivanje protokola kojim će ovo pitanje biti riješeno.

Razgovarano je i o federalnom Zakonu o unutarnjim poslovima, uz ocjenu kako njegove odredbe treba prilagoditi svjetskoj i evropskoj praksi.

OHR, prema riječima Gregorijana, pozdravlja to što je Vlada FBiH pokrenula proces investiranja u elektroenergetski sektor.

"Pri planiranju gradnje svih elektroenergetskih objekata pridržavat ćemo se svih normi koje se odnose na zaštitu životne sredine, a u dogovoru s lokalnim zajednicama", kazao je premijer Mujezinović.

Govoreći o ispunjenju preostalih zadataka koji se odnose na takozvani "Plan 5+2", odnosno zadatke koje je Vijeće za provedbu mira postavilo kao uvjet za zatvaranje OHR-a, sagovornici su iskazali opredjeljenje da se pitanje raspodjele državne imovine što prije riješi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: