{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAWE osiguranje doniralo 49.394 KM socijalno ugroženom stanovništvu

15.10.2014. u 15:01
236
2
GRAWE osiguranje doniralo 49.394 KM socijalno ugroženom stanovništvu
236
GRAWE osiguranje doniralo 49.394 KM socijalno ugroženom stanovništvu
“GRAWE SNAGA 2014“ je društveno odgovorna akcija pomoći javnim ustanovama i stanovništvu u Bosni i Hercegovini, koje je pretrpilo velike štete u majskim prirodnim nepogodama, a koje je bilo socijalno ugroženo i prije njih, navode iz GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.
Georg Schneider, predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, je povodom realizacije akcije “GRAWE SNAGA 2014“ izjavio:

"Nakon majskih prirodnih nepogoda, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je pravovremeno reagovalo; te smo ispunili sve ugovorene obaveze prema našim osiguranicima po ugovorenim iznosima i uvjetima navedenim na policama svih vrsta osiguranja. Zaposlenicima GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, koji su bili ugroženi prirodnim nepogodama smo nedugo nakon poplava donirali prvu pomoć u hrani i novcu, kao i pomoć u obnovi imovine. Moramo naglasiti da su se u projekat obnove imovine zaposlenika uključile i druge kćerke firme i zaposlenici unutar GRAWE koncerna, na čemu im ovim putem izražavamo zahvalnost", rekao je Schneider.

Dodao je da su zaposlenici odlučili da sredstva namijenjena za nagradno putovanje najuspješnijih zaposlenika i planiranu godišnju proslavu zaposlenika za ovu godinu, preusmjere u budžet društveno odgovorne akcije GRAWE SNAGA 2014, koja je okrenuta prema pomoći javnim ustanovama i socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, koje je pretrpilo velike štete u majskim prirodnim nepogodama, a koje je bilo socijalno ugroženo prije njih.

"Sveukupno smo 49.394,00 KM donirali socijalno ugroženim porodicama i institucijama u akciji GRAWE SNAGA 2014. Ovom akcijom smo donacijama u iznosu od po 2.149,00 KM pomogli u sanaciji šteta socijalno ugroženih porodica, koje su pretrpile štete u majskim prirodnim nepogodama u mjestima: Maglaj, Topčić Polje, Željezno Polje (2 donacije), Domaljevac – Šamac, Bosanski Šamac, Orašje, Janja, Ključ (Vukovo Selo), Visoko, Olovo, Živinice (selo Gračanica), Doboj Istok, Doboj Jug, Odžak, Tuzla (3 donacije u naselje Badre) i Sapna. U pronalasku socijalno ugroženih porodica, koje su bile pogođene majskim prirodnim nepogodama od velike koristi su nam bili Centri za socijalni rad i općinske administracije u ovim mjestima, kao i naši zaposlenici i svima im se ovim putem želimo zahvaliti", istakao je Schneider.

Dodao je da su u Maglaju također donirali i medicinski aparat – aspirator i ginekološke instrumente Odjelu za ginekologiju Doma Zdravlja Maglaj.

"Od odgojno-obrazovnih institucija u ovoj akciji smo donacijom školskih lektira/didaktičkog materijala pomogli Ugostiteljskoj i turističkoj školi u Doboju, Dječijem Vrtiću Doboj, Osnovnoj školi 'Ćamil Sijarić' u Nemili i Osnovnoj školi 'Hasan Kikić' u Olovu. Na ovaj način želimo poslati poruku i drugim privrednim subjektima, vlastima i stanovništvu, da ne zaborave na socijalno ugroženo stanovništvo i institucije koje su nastradale u majskim prirodnim nepogodama, a kojima je potrebna naša zajednička pomoć u oporavku, sanaciji i nastavku normalnog života i rada“, rekao je Schneider.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: