Indikativno
154

Gratz: Traže preko akciza od građana, a Autoceste troše enormne novce na bespotrebnu promociju

Klix.ba
Dennis Gratz (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dennis Gratz (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dennis Gratz uputio je zastupničko pitanje prema Ministarstvu saobraćaja i komunikacija FBiH, a u vezi sa promotivnom djelatnošću Javnog preduzeća Autoceste FBiH na Mostarskom sajmu gospodarstva 2017. godine.

"Štand Autocesta Federacije BiH na Mostarskom sajmu bio je ubjedljivo najveći. Ako uzmemo u obzir da Autoceste nisu firma, koja djeluje na tržištu, već javno preduzeće koje raspolaže sa novcima građana, onda se postavlja pitanje – čemu toliko ulaganje u promotivne aktivnosti. Nezvanična procjena govori da su javne firme, koje pokriva Ministarstvo, izdvojile oko 120 hiljada KM za promociju na Mostarskom sajmu. Postavio sam pitanje prema Ministarstvu saobraćaja FBiH – da mi se dostave zvanični podaci o količini utrošenih sredstava, nakon čega ćemo moći utvrditi odgovornost", kazao je Gratz.

Gratz je dodao da je "posebno indikativno da su u vrijeme, kada se vodi ogromna rasprava o akcizama na naftu, gdje se traži od građana da izdvoje dodatni novac za gradnju autoputeva, a Autoceste Federacije troše enormne iznose na promotivne djelatnosti, iako – naglašavam – nisu tržišna firma i takav vid promocije im nije neophodan".