{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gratz i Zuhrić na tribini u Bihaću: Nastavljamo razgovarati s građanima

28.8.2015. u 16:49
108
24
Gratz i Zuhrić na tribini u Bihaću: Nastavljamo razgovarati s građanima
108
Gratz i Zuhrić na tribini u Bihaću: Nastavljamo razgovarati s građanima
Dennis Gratz
U Bihaću je sinoć u sali Skupštine Unsko-sanskog kantona održana tribina Naše stranke "Bolja Bosna i Hercegovina". Tribini, koju je organizovao Gradski odbor NS u Bihaću, prisustvovali su zastupnik u Parlamentu FBiH Dennis Gratz i generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić.
Ovo je nastavak prakse Naše stranke da se kontinuirano obilaze lokalne zajednice i otvoreno razgovara sa građanima o svim bitnim političkim pitanjima.

"Moja obaveza kao zastupnika u Parlamentu FBiH je da razgovaram s građanima o tome šta se zbiva u Parlamentu. Reakcije građana koji su bili na našoj tribini u Bihaću su veoma pozitivne. Ljudi su zainteresirani i upoznati sa tekućim političkim pitanjima. Razgovarali smo o Reformskoj agendi, Zakonu o radu i drugim zakonima (npr. reforma FZ MIO/PIO) koji nas očekuju u idućem periodu", kazao je Gratz.

"Ova tribina je još jednom pokazala da su građani spremni na iskren i racionalan dijalog. Praksa vlasti je da skrivaju zakone od građana, nisu spremni da razgovaraju, da saslušaju prijedlog, kritike, komentare. Mi smatramo da je neposredna komunikacija jedini način da vratimo povjerenje građana u politiku i da ih motivišemo da se uključuju u rasprave od općeg značaja i predlažu inicijative. Obaveza nas kao njihovih predstavnika je da te prijedloge formaliziramo i institucionaliziramo, i mi ćemo to nastaviti činiti", dodao je Gratz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: